IMG_1636.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Namísto domácích housek můžete použít třeba kupované kaiserky nebo housky na burgery z obchodu. Výborně budou chutnat také plátky bílého chleba. My jsme uzenou rybu a vajíčko doplnili salátem s domácí majonézou a čerstvými klíčky. 

Suroviny

  • 200 g uzené ryby (zkuste třeba sivena v červené řepě, uzeného ve studeném kouři)
  • 4 vejce
  • 200 g směsi listových salátů
  • sůl, pepř, citronová šťáva, med a olivový olej
  • 4 housky
  • 6 lžic domácí majonézy
  • 6 lžic žervé
  • sůl a ideálně i čerstvý kopr

Postup

Housky prokrojte a dejte řeznou stranou opéct na gril nebo do trouby.

Salát dejte do velké mísy a ochuťte solí, pepřem, troškou citronové šťávy, trochou medu a olivovým olejem. Řiďte se svou chutí. Promíchejte a nechte stranou.

Připravte si pošírované vejce nebo sázené vejce. Majonézu promíchejte s žervé, dochuťte špetkou soli, klidně i pepře, perfektní bude, když přidáte nasekaný čerstvý kopr.

Zkompletujte burger. Namažte spodní i horní díl připravenou pomazánkou. Na spodní díl dejte salát, plátky uzené ryby, vejce a přiklopte horní polovinou. Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Domácí housky na burgery

18.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Rychlá domácí majonéza

62161fc3c6685obrazek.jpg
Foto: Alena Kolaříková