Foto: Alena Kolaříková
Namísto domácích housek můžete použít třeba kupované kaiserky nebo housky na burgery z obchodu. Výborně budou chutnat také plátky bílého chleba. My jsme uzenou rybu a vajíčko doplnili salátem s domácí majonézou a čerstvými klíčky.
Suroviny
- 200 g uzené ryby (zkuste třeba sivena v červené řepě, uzeného ve studeném kouři)
- 4 vejce
- 200 g směsi listových salátů
- sůl, pepř, citronová šťáva, med a olivový olej
- 4 housky
- 6 lžic domácí majonézy
- 6 lžic žervé
- sůl a ideálně i čerstvý kopr
Postup
Housky prokrojte a dejte řeznou stranou opéct na gril nebo do trouby.
Salát dejte do velké mísy a ochuťte solí, pepřem, troškou citronové šťávy, trochou medu a olivovým olejem. Řiďte se svou chutí. Promíchejte a nechte stranou.
Připravte si pošírované vejce nebo sázené vejce. Majonézu promíchejte s žervé, dochuťte špetkou soli, klidně i pepře, perfektní bude, když přidáte nasekaný čerstvý kopr.
Zkompletujte burger. Namažte spodní i horní díl připravenou pomazánkou. Na spodní díl dejte salát, plátky uzené ryby, vejce a přiklopte horní polovinou. Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář