Foto: Shutterstock

Brokolicový prášek se vyrábí tak, aby si zachoval přirozenou barvu, chuť i výživné složení. Brokolice se šetrně usuší a rozemele na jemný prášek. Jeho přidáním do jídla do sebe může člověk dostat potřebné látky, aniž by musel žvýkat půl kila čerstvé brokolice. Ta mimo jiné obsahuje prospěšnou vlákninu nebo vitaminy C, E či B.

Pouhé dvě polévkové lžíce prášku totiž odpovídají jedné porci zeleniny. Vědci radí přidat tento prášek třeba do ranní kávy. To ostatně také vyzkoušeli v jedné z australských kaváren. Reakce na brokolicové latte byly ovšem velmi smíšené a praví milovníci kávy z toho nebyli vůbec nadšení.

Ovšem brokolicový prášek může mít širší využití. Dá se uplatnit při přípravě zeleného smoothie, vmíchat do cuketového koláče apod. Jde alespoň o pokrmy, ve kterých nebude chuť brokolice překážet tolik jako v kávě. Pokud vás brokolicový prášek zaujal, dá se sehnat i v České republice. Stačí zadat klíčové slovo do internetového vyhledávače. 

Reklama