Dobrý den, ráda bych se s vámi podělila o mé nejoblíbenější jídlo. Je to už pár let zpátky, když jsme se sešli s rodiči u společného stolu a mamka se nás ptala, jaké je naše nej jídlo. Neuměla jsem odpovědět a došla k závěru, že cokoliv z kuřecího masa. I když takovým smažákem teda rozhodně taky nepohrdnu. Nedávno jsme se bavily na stejné téma s kolegyní v kanceláři a je vidět, že mě dobře zná, přeci jen spolu sdílíme jednu místnost už dobrých 9 let a ona na to kápla…mým nejoblíbenějším jídlem je opečený párek nad ohněm. Žádny grilovaný masíčko, rybička, ale nejvíc si pochutnám nad opečeným dobrým silným párkem. Chodím na ně k poctivým řezníkům a mají je většinou opravdu vynikající.
Abych vás trošku nalákala, přikládám fotku, kterou jsem si půjčila (s jejím svolením) od místní žínky Tanzánie, které se podařilo přesně vystihnout tuto dobrotu v plné své kráse. Sbíhají se mi sliny, jen se na ten obrázek podívám.
A jako dodatek vám napíšu recept na výbornou (taky děsně nezdravou) majdu k těm buřtíkům
- 1 majolka
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 3 utřené stroužky česneku (dle velikosti a každý dle chuti, ale rozhodně nešetřit)
- sůl
Vše důkladně promíchat a opečenou dobrotu v tom namáčet místo v hořčici.
Abych to vždycky vylepšila, nakrájím si k tomu čerstvou zeleninku, ale je mi jasný, že tohle je taková kalorická bomba, že to ničím nezachráním. Ani nechci. Za opečený silný párek nad ohněm dám klidně i život. :)
Dása
pozn. red.: text nebyl redakčně upraven
Dnešním tématem jsou
VAŠE OBLÍBENÁ JÍDLA, KTERÁ DOMA PŘIPRAVUJETE!
Pište, posílejte recepty, diskutujte, perte se za vaši nejlepší svíčkovou!
Které je u vás to nejoblíbenější jídlo? Co milujete vy, přítel, manžel, děti, tchyně, soused? Jak probíhá příprava, jste pečlivka, nebo máte za půl hodiny navařeno? Dneska se pořádně nadlábnem! Tak pište, jaký je koloběh jídel právě u vás! Inspirujte ostatní...
Pište mi na redakce@zena-in.cz
předmět JÍIDLO
Nejlepší příspěvek odměním hezkou sadou bambusového prostírání na stůl. Těšte se!
Nový komentář
Komentáře
lalica — #13 z toho jsou vynikající zelňáky
Tanzánie — #19

DanaD — #18 to dělá náš kamarád..ma starou vyřazenou pánvičku na přidělaném dlouhém klacku a tam si ten špek vždy opéká
Tanzánie — #17 hele ja taky nejim burtiky... u ohne si pecu spek
átéčko — #15 co nejíš? buřtíka na ohníčku? ani jako děcko jsi to neměla ráda?
Dása — #9 ja to mam rada napr ke kurecimu masu...
Tohle vůbec nejím. nechutná mi to ani trošku
Dása — #12 Ale taky děsně dobrej.
Na měkké čerstvém chlebu je to teda mňamka. Naše poslední várka je v trapu, zůstalo jen to sádlo. To přidávám pod zelí nebo když dělám guláš.
Dimsy — #11 tak to už je pak děsnej mišmaš

A když se do toho ještě nadrobno nakrájí cibule a kyselá okurka, přidá kapka kečupu a něco málo curry!
my když grilujeme,tak já si taky nejdřív nad dřevem opékám buřt. Buď špekáček nebo cigáro,ale poslední dobou jsem nekápla na kvalitu. I osvědčený řezník měl špekáčky v umělém střevě a samou mouku. A opékanou mouku zrovna nevyhledávám. Jako vylepšení mám nejraději kremžskou hořčici. Ale vaše omáčky vyzkouším, konečně snad bude léto a u grilu nezmokneme.
DanaD — #6 díky za tip
taky vyzkouším
Tanzánie — #2 jj, fotečka je malá a to byla přes celou stránku, když jsem ji přikládala...tady to opravdu tak nevynikde
No jo..nejlepší jsou nezdravý věci. My jsme si zase moc oblíbili tut majdu ke grilování: majolka, bílý jogurt, zakysaná smetana (v poměru jaký má kdo rád), nahrubo nastrouhaná niva a česnek. Výborné k masu, pečeným bramborám i ke grilované zelenině!
moc dobra je taky tatarka kdyz se do ni nadrobno nakraji rajce - ale bez te vody co je uvnitr... jen ta duzina
Aúúúúú,už bych asi měla přestat číst.
Tohle taky můžu, vlastně nemůžu, ale můžu

mňam takový kvalitní škodlivák je bašta
majdu určitě vyzkouším a buřtíky dám v trochu větším formátu, neb v tom pidi-mini je prd vidět ta nádhera