V poměrně krátké době po uvedení nových jogurtových nápojů v lahvičkách, přichází společnost Danone na český trh s další novinkou.
Je jí zdravá a lahodná svačinka Danio.
Nové Danio je jedinečnou kombinací čerstvého tvarohu a jemné smetany, takže je výživné, zasytí, a zároveň je lehké a svěží.
Uvedení nového výrobku na trh předcházelo několik výzkumů, podle kterých se mimo jiné ukázalo, že Danio je pro spotřebitele velmi přitažlivým produktem.
Účastnící výzkumu si totiž sami nedokázali představit, že by mohl existovat výrobek, který je výživný, zasytí, a přitom je lehký a svěží. Nicméně po ochutnání produktu byli velice příjemně překvapeni, že Danio má skutečně slibované vlastnosti, a navíc je velmi chutné.
Základní řadu značky Danio tvoří čtyři příchutě – jahoda, broskev, višeň a příchuť vanilky. Na trh se uvádějí ve 160g balení za doporučenou cenu 13,90 Kč.
Uvedením značky Danio na český trh Danone reaguje na požadavky spotřebitelů, kterým nabízí zdravou a lahodnou svačinku na malý hlad.
Pestrost, inovativnost a obliba výrobků
Společnost Danone, a. s. nabízí českým spotřebitelům široký sortiment mléčných výrobků (jogurty, tvarohy, nápoje, smetany ...). Více než 10 let se inovační politika Skupiny Danone obohacuje zkušenostmi Danone, a. s..
V roce 1997 byl tak například výrobek „Jemný“ po úspěchu v České republice uveden i na polském trhu.
Již několikrát od roku 1995 získala společnost Danone, a.s. ocenění „Pečeť Rodinky“, svědčící o uznání českých spotřebitelů (cena vyjadřuje oblibu výrobků u českých spotřebitelů).
Společnost Danone, a. s. získala již několikrát od Skupiny Danone prestižní cenu „Dan’Inov“, která je každoročně v celosvětovém měřítku udělována nejoriginálnějším inovacím (oceněny byly např. výrobky Prince Kouzelník, Actimel, Jemný ...).
V roce 1999 byli Češi na celkově rostoucím trhu prvními spotřebiteli ve střední Evropě, kteří ochutnali výrobek „Actimel“.
Kvalita výrobků a hygiena
Česká republika harmonizuje pravidla a normy kvality s Evropskou unií.
Kvalita mléka a ostatních surovin je srovnatelná s nejkvalitnějšími surovinami používanými v Evropské unii. Výrobní zařízení Danone, a. s. odpovídají špičkové technologii a umožňují respektovat přísné požadavky na kvalitu finálních výrobků. Od surovin počínaje, přes výrobu, až po finální výrobky, dochází k důsledné kontrole kvality prostřednictvím analýz.
Historie koncernu Danone
Skupina Danone byla založena v roce 1966 a má sídlo v Paříži. Během nepříliš dlouhé doby se z původní výroby skla pod značkou BSN rychle rozrostla ve světovou potravinářskou společnost, která je dnes sedmá největší v celosvětovém měřítku. Skupina Danone je největším výrobcem čerstvých mléčných produktů na světě a druhým největším producentem minerální vody a trvanlivého pečiva.
Současná strategie výroby se zaměřuje na tři oblasti výrobků: čerstvé mléčné výrobky, trvanlivé pečivo (sušenky, oplatky atd.) a nápoje.
Nový komentář
Komentáře
Landriel: Mně jogurty Danone taky moc nechutnají, a těm jejich reklamním prohlášením se moc věřit nedá.
Landriel: V Danone fakt žádné živé kultury nejsou, na tohle jsou nejlepší české jogurty.
Danone nemám vůbec ráda, a taky nevěřím, že jogurt s měsíční zárukou může obsahovat nějaké živé kultury. Leda tak mrtvé.
Než bílý jogurt, to si dám raději kefír.
No nevím, mě to připadá jako obdobné výrobky z tvarohu od jiných výrobců.
Mě docela chutná od Danone ten nový jogurtový nápoj Activia
, ale ta cena
.
Jinak se přidávám k milovníkům Floriana
Já mám radši bílé jogurty a kefírové mléka bez příchutě.
Sanofi: Naopak, chutnají mi nejvíc právě bílé jogurty zcela bez příchuti. A to bohužel bílé pohlazení není.
Jeremi: Nemáš ráda bílý pohlazení nebo Ti celkově nechutnají jogurty bez příchuti?
Lobbuju za Hollandiu, jihočeskej jsme kupovali dřív, ale nějak tu už není k mání. Ale také nás jednou v Hollandii vypekli, protože změnili složení a začali tam dávat želatinu. Tak nás to s kamarádkou namíchlo, že i dopis do Hollandie putoval. A změnilo se to, i když si nedělám iluze, že kvůli našemu dopisu
Jeremi: Ono to bílý pohlazení tuším chutná po vanilce ne? Já vlastně ani nevím - okoukla jsme ho kdysi, konstatovala, že to nebude moje parketa a nikdy nekoupila
Vivian: Ne že bych tu moc chtěla dělat Danone advokáta (zrovna tímhle komerčním článkem na !úžasnou novinku" mne pěkně namíchla
), ale to o směsi želatiny a sušeného mléka platí, pokud kupuješ jogurty s 0,1% tuku (Vitalineu), normální bílý jogurt obsahuje jen mléko a jogurtové kultury, dokonce tam ani není to sušené, které tam dává většina výrobců (je i v tom mnoha limi, včetně mě vychvalovaném Jihočeském). Bez sušeného mléka bývají povětšinou jen jogurty smetanové. Myslím, že mám docela přehled - nekoupím nový druh jogurtu aniž bych předtím nezkontrolovala, co obsahuje (a občas to civčně dělám i u těch, co kupuju běžně, protože výrobci občas mění složení).
werka: Jo, Bílý pohlazení mi teď propašovala do domácnosti babí, když jsem ji požádala, aby nám marodům přinesla nějaký bílý jogurt.
Letělo do koše nedojedený.
lepší jsou poctivý dobrý bílý jogurty, tohle jsou fakt hlavně směsi syntetických chemikálií, i to ovoce a chuť je průmyslově vyrobená, stačí číst na obalu... a u Danone je i obyčejný bílý jogurt pouze směsí želatiny a sušeného mléka, takže se v podstatě o skutečný jogurt nejedná... doufám, že v tom slavná EU učiní pořádek...
Sandy: Bílý pohlazení, co
? Taky jsme ho tuhle rvala
z košíku
. já jsme přes jogurty celkem expert, takže mně se to nestává - naštěstí
.
- jsou docela hezký a je mi líto je vyhodit. V práci už jich mám jednu polici v almaře - občas si je nosím na svačinu. Bílý jogurt kupuju od Holandie -v půlkilovém balení (při naší spotřebě je to tak akorát). Je krásně tuhý a chuťově mi taky vyhovuje
Jinak obyčejný bílý jogurty od Danone celkem ujdou. U těch Jihočeskejch mi vadí, že si barák zanáším skleničkama
To bude zase nějaká dobrůtka...
Mňam, ňam.... Už jsem ochutnal...
My baštíme skoro všechno, co jen trochu zavání smetanou a tukem.
(Všichni jsme hubení). Tvarohy Danisimo nám chutnají, ale jogurty Danone nemusím. Asi vyslovím kacířský názor, ale pokud jogurty jím kvůli svému zdraví, vybírám si Jihočeské, z Kunína, z OLMY… a to ne proto, že bych „vlastenectví“ dávala přednost před vlastní mlsností, ale připadá mi, že má-li jogurt trvanlivost např. měsíc, že v něm nemůže být NIC „živého“, leda tak mumifikovaného
. Je-li můj názor chybný, poučte mě.
PS: Jednou o prázdninách jsem ochutnala opravdové mléko od krávy (né z vemene, už z „chladícího tanku“) a domácí tvarohové sýry s kmínem a bylinkami, tak myslím, že Danone má oproti jihočeskému sedlákovi co dohánět !
werka: Ono je od Danone humbuk skoro všechno.
Jeremi: Uff - odklepla jsem dřív než jsme chtěla.
.
Takže ta "další novinka" s níž Danone přichází na trh je akorát humbuk. MMCH docela by mne zajímal ten výzkum, který předcházel uvedení na trh a ukázal, že je to přitažlivý produkt