A o kom, že je tu vlastně řeč? O hladu! Přesněji řečeno – o vlčím hladu. Neboli o nutkavých večerních nájezdech na lednici, kdy luxujeme doslova vše, co nám přijde pod ruku a veškerá naše novoroční předsevzetí jsou rázem pryč. Jak ale vlčí hlad zahnat jednou provždy, když máme slabou vůli a pouhé odhodlání nestačí? Pro pomoc nemusíme chodit daleko. Stačí ji hledat v přírodě.
Vlk jménem ghrelin
Vyhánění ghrelinu ďáblem
Abyste hladinu ghrelinu snížili a začali se při pohledu na lednici opět ovládat, sáhněte po účinném přírodním pomocníkovi. V zemích tropické Asie roste pozoruhodná rostlina konjac, lidově zvaná ďáblův jazyk. Jeho kořen obsahuje glukomannan, přírodní polysacharid, který má jednu výjimečnou vlastnost.6 Redukuje tvorbu ghrelinu, potlačuje pocit hladu, a tím přispívá k přirozenému snižování hmotnosti. Na hubnutí přírodní cestou sází i český přípravek Obezin®. V jeho složení kromě glukomannanu najdeme i zlatý len nebo zelenou řasu spirulinu, která se řadí mezi superpotraviny.3 Přípravek netvrdí, že umí zázračně spálit tuk, ale pomůže nám lépe zvládat hubnutí bez pocitu hladu. A jak to tedy funguje? Před jídlem spolknete tabletu, kterou zapijete dostatečným množství vody. Tableta se do 30 minut rozpustí a její obsah právě díky přítomnosti glukomannanu až stonásobně nabobtná. Tím, že se náš žaludek částečně zaplní přírodními látkami, máme potřebu sníst mnohem méně, a přitom se netrýznit hlady.
Cvičit, spát a hubnout
Jakmile se díky přírodnímu Obezinu® zbavíme vlčího hladu, je dobré se zaměřit i na další režimová opatření. Je prokázáno, že nedostatečný či nekvalitní spánek může být jednou z příčin vlčího hladu. Naše tělo během spánku produkuje hormony a enzymy, které mají vliv na správné fungování těla i naši tělesnou hmotnost. Také tím že zvýšíme svou fyzickou aktivitu, snížíme pocit hladu. Pravidelným cvičením zmizí nejen tukové polštáře, ale ještě klesá hladina ghrelinu.
Čas pro spokojený žaludek
Produkci ghrelinu a naši tělesnou hmotnost ovlivňuje nejen skladba našeho jídelníčku. Velký vliv má i rozdělení stravy během dne. Ideální je jíst menší porce, zato víckrát denně. Zamezíme tak kolísání hladiny ghrelinu a nezvladatelnému hladu. Vhodné je také jíst pomalu a udělat si během dne na jídlo čas. Ano, každý z nás s ní občas bojuje a mnohdy v samém spěchu na jídlo zapomeneme nebo ho do sebe rychle naházíme. Pokud ale hltáme, žaludek nemá dost času na to, aby snížil produkci „hladového hormonu“ a my tak cítíme pořád hlad. Ten nás pak zase nutí v noci plenit ledničku a začarovaný kruh plný hladovění, přejídání a výčitek se tak uzavírá.
Více na OBEZIN.CZ
Nový komentář