Suroviny
0,5 kg zelených paprik
0,5 kg žlutých paprik
0,5 kg červených paprik
1 kg rajčat
0,5 kg cibule
3 feferonky
10 stroužků česneku
100 g cukru krupice
cca 50 g soli (podle chuti)
100 ml vinného octa
150 ml oleje
3 lžíce hořčice
Postup
Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na malé kousky. Papriky nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, feferonky a česnek nadrobno. Tuto zeleninu spolu s cukrem, solí, octem a olejem podusíme doměkka.
Dochutíme hořčicí a ještě provaříme.
Naplníme do sklenic, zavřeme a sterilujeme půl hodiny při 85 °C.
Dobrou chuť přeje Lulu.
Nový komentář
Komentáře
mnam
Máme rádi pálivé
feferonky nebrat
z kila a půl paprik je opravdu porce tak na těstoviny - já jsem to zkusila, ale z poloviční dávky a ke grilovanému masu to stačilo. přidala jsem do toho ještě ostrý kečup od helmansu a tu chili papričku dala jen půlku a už tak to bylo teda dábelské víc než dost
.
0,5 kg zelených paprik 2x?