My jsme s kolegyní Hankou Růžičkovou vyrazily na Moravu a tak jsme si nenechaly ujít návštěvu vyhlášené restaurace U Johana ve Zlíně, ta toto označení má. Zajímalo nás především, jaké má v nabídce tradiční jídla spojená s českou kuchyní.
Co se týká hodnocení restaurace – našly jsme jí celkem snadno, sedly jsme si na sobotní oběd i bez rezervace. Restaurace byla skoro plná, jídla, která nosili číšníci, vypadala velmi lákavě. Porce byly již od pohledu hodně velké, proto jsme se rozhodly dát si raději něco lehčího, přece jen jsme měly před sebou velký kus cesty do Prahy. Nadchla nás Johanova škvarková pomazánka, kterou tato restaurace dává každému jako malý předkrm zdarma.
Obsluha restaurace byla všímavá a rychlá, za to dáváme jedničku, na jídla jsme čekaly maximálně deset minut. Já jsem si objednala koprovou omáčku se zastřeným vejcem, Hanka hutnou polévku s názvem Valašská kyselice. Moje koprovka chutnala velmi dobře, použitý kopr byl čerstvý, bylo jej v jemné omáčce tak akorát a dodával jídlu krásné aroma. Zastřené vejce bylo povedené a brambory byly také voňavé, čerstvě uvařené. Já jsem si pochutnala a moje kolegyně také!
Jak si prohlížím aktuální jídelní lístek, určitě bych si dala Valašský bramborák plněný vepřovým masem, s lepenicou a čerstvým křenem nebo Chlupaté knedlíky s uzeným masem, případně se mi sbíhají sliny na Pasekářský bramborák plněný kuřecím a vepřovým masem se zeleninou nebo Halušky s brynzou a s uzeným bůčkem.
Pokud ale netrváte na regionální české kuchyni, mají tady mnoho lákavých jídel s mořskými plody, skvělé těstoviny nebo pečené selátko, to si ale musíte objednat. Sebou domů si můžete odnést i grilované vepřové koleno.. prostě vaše chuťové buňky budou oplývat slastí, protože výtečných dobrot, která připravuje tým Šéfkuchaře Ondřeje Rusa a jeho a zástupce Davida Volfa najdete mnoho.
Můžete se inspirovat zde: www.ujohana.cz/restaurace
Adresa: restaurace U Johana, Vizovická 410
Zlín – Příluky, 760 01
Otevírací doba:
Po-Čt 11.00-23.00
Pá-So 11.00-24.00
Ne 11.00-22.00
Možná se někteří z vás na svých cestách po České republice setkali v restauracích s modrým logem s textem Czech Specials. Jaký je význam tohoto loga? Co vlastně označuje?
Czech Specials je společným projektem agentury CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Klade si za cíl popularizovat českou kuchyni v tradičním i moderním pojetí, propagovat a podporovat restaurace, které tuto kuchyni nabízejí, a v konečném důsledku do dobrých českých restaurací přivézt více hostů. Prezentuje českou kuchyni jako rozmanitou v rámci jednotlivých regionů, plnou jedinečných pokrmů a české restaurace jako místo, kde domácí i zahraniční turisté mohou počítat s kvalitními službami.
Czech Specials je zároveň certifikační značkou, která má zajistit, že v takto certifikovaných restauracích budou hostům poskytovány kvalitní služby a tradiční české pokrmy budou podávány v odpovídající kvalitě.
Více se dozvíte na www.czechspecials.cz
- Czech Specials – Váš gastronomický rádce při cestách po Česku
- Ženy inspirací pro kuchaře - Broskev Melba
- Bramborové příkazy i lsti
Nový komentář
Komentáře
Dobrý tip na restauraci.
My , když jdeme k Johanovi , rozhodně si rezervujeme stůl, protože vždy bývá plno . Redaktorky zapomněly zmínit jednu z jejich specialit - Kolca plné hnoja - fantazie . Na trakářku je naservírováno několik druhů masa a třeba plněná brambora pečená v alobalu .
jezdíme kolem na dušičky, tož zkusíme
Tak to jste si děvčata z redakce vybrala dobře.
Několikrát jsme restauraci navštívíli, máme to blízko. A opravdu tam vaří skvěle. Však jak jinak, tady na Valašsku.
