Foto: Vitana
Ingredience:
- Hladká mouka 250 g
- Kypřicí prášek 1 lžička
- Zázvor mletý Vitana 1 lžička
- Cukr 125 g
- Vejce 1 ks
- Hladká mouka na podsypání
Postup:
Hladkou mouku promícháme s kypřicím práškem, mletým zázvorem a cukrem. Přidáme vejce a suroviny zapracujeme do hladkého, ale tužšího těsta.
Připravíme si vál, který pomoučíme a vyválíme na něm těsto do placky silné asi 5 mm. Vykrajujeme formičkou tvary, které pokládáme na plech s pečicím papírem. Na zázvorky si můžeme pořídit tradiční vykrajovátko, chutnat vám ale budou i bez něj. Plech s vykrájenými zázvorkami necháme přes noc odležet.
Druhý den předehřejeme troubu na 150 stupňů a pečeme zázvorky 15 minut. Hotové sušenky necháme pár týdnů odležet, aby se chutě dobře propojily.
Třeba vyzkoušíte i tento recept:
Nový komentář
Komentáře
Na zázvorky mám tradiční rodinný recept velmi odlišný , než tady uvádíte. I vykrajovátka jsou specificky zázvorková.
Moje závorky teda taky vypadají jinak...
Teda nevím, co máte na fotce, ale zázvorky u nás na Moravě vypadají jinak. Jsou vyšší a hladké. A před pečením se tvary obrátily. Asi jiný kraj....
Nerozumím tomu, jak nebýt přeslazená, když půlku dávky mouky tvoří cukr?
Zázvorky jsem nikdy nepekla, musím je vyzkoušet.