Zazvorky.jpgFoto: Vitana

Ingredience:

  • Hladká mouka 250 g
  • Kypřicí prášek 1 lžička
  • Zázvor mletý Vitana 1 lžička
  • Cukr 125 g
  • Vejce 1 ks
  • Hladká mouka na podsypání

Postup:

Hladkou mouku promícháme s kypřicím práškem, mletým zázvorem a cukrem. Přidáme vejce a suroviny zapracujeme do hladkého, ale tužšího těsta.

Připravíme si vál, který pomoučíme a vyválíme na něm těsto do placky silné asi 5 mm. Vykrajujeme formičkou tvary, které pokládáme na plech s pečicím papírem. Na zázvorky si můžeme pořídit tradiční vykrajovátko, chutnat vám ale budou i bez něj. Plech s vykrájenými zázvorkami necháme přes noc odležet.

Druhý den předehřejeme troubu na 150 stupňů a pečeme zázvorky 15 minut. Hotové sušenky necháme pár týdnů odležet, aby se chutě dobře propojily.

Třeba vyzkoušíte i tento recept: 

Populární a snadné cukroví: Marokánky

mar3.jpg

Typická vánoční chuť: Linecké cukroví

lin3.jpg