Foto: Shutterstock

„Vždycky jsem byla od přírody tvůrčí a často si mě našlo řezbářské dřevo, látka nebo skicáky. Svou vášeň jsem pak následovala na uměleckou školu v Albertě (Kanada), kde jsem se specializovala na foukání skla. Tam jsem se naučila, jak zdokonalit své řemeslo a rozvíjet svou vášeň,“ popisuje svůj příběh Wondersmith na svém webu.

„Jedna věc vedla ke druhé a brzy jsem začala vytvářet jedlé umění,“ říká. „Miluji, když mé výtvory připomínají něco, co se nachází v přírodě,“ dodává cukrářka, jejíž díla vypadají jako reálná, ale přesto se dají sníst.
 
Dort, který vypadá, jako by byl celý pokrytý mechem, například Wondersmith vytvořila pomocí kopřiv, citronu, grepové polevy, máslové polevy a matcha. Během let se s potravinami naučila dokonale pracovat a ví přesně, co a jak použít, aby pokrm vypadal jako „živý“.

Reklama