Foto: Shutterstock
„Vždycky jsem byla od přírody tvůrčí a často si mě našlo řezbářské dřevo, látka nebo skicáky. Svou vášeň jsem pak následovala na uměleckou školu v Albertě (Kanada), kde jsem se specializovala na foukání skla. Tam jsem se naučila, jak zdokonalit své řemeslo a rozvíjet svou vášeň,“ popisuje svůj příběh Wondersmith na svém webu.
„Jedna věc vedla ke druhé a brzy jsem začala vytvářet jedlé umění,“ říká. „Miluji, když mé výtvory připomínají něco, co se nachází v přírodě,“ dodává cukrářka, jejíž díla vypadají jako reálná, ale přesto se dají sníst.
Dort, který vypadá, jako by byl celý pokrytý mechem, například Wondersmith vytvořila pomocí kopřiv, citronu, grepové polevy, máslové polevy a matcha. Během let se s potravinami naučila dokonale pracovat a ví přesně, co a jak použít, aby pokrm vypadal jako „živý“.
Nový komentář
Komentáře
Super práce, ale chutě mi to nedělá
Chuť bych na ně opravdu neměla.
Šikulka
Jsem vášnivá houbařka na dorty houby bych se jen dívala. To je umění smekám.
No nevím. Zrovna u dortu člověk obvykle očekává trochu jinou úroveň, než že "se to dá sníst". Je to vesměs slavnostní příležitost, a člověk by si rád pochutnal. Podle mé osobní zkušenosti jsou nejlepší úplně jednoduché dorty, které si na nic nehrají. Čím vyumělkovanější na efekt, tím méně je to chutné. A vzhledem k ceně, jaká se za takový dort platí, to bývá zklamání. Kvůli fotce je to trochu drahý špás, a pak to člověk nabízí všem kolem a nikdo to nechce, protože mu stačilo ochutnat malý kousek.
To je umění
Na některé bych vážně chuť neměla. Např. s kostí.
Ale zajímalo by mě, jak to chutná. I u nás jsou šikovní cukráři. Tak jsem nějaké krásné dorty na oslavách či svatbě ochutnala. Někdy vynikající.
Někdy pastva pro oči, ale jako by dort vyráběla betonárka společně se Spolanou.
Někdy krása neznamená i dobrá chuť. Ale když cukrářka umí spojit obě věci, je to paráda.
Nádherné dorty
to je nádhera - škoda je jíst....
Nadhera