Držím dietu! Od 2. dubna. Na velikonoční pondělí jsem ještě pohostila kamarády, nakrojila poslední sacher dort, ochutnala pomazánku z vyšmigrustovaných vajíček. Lehala jsem pěkně přecpaná, s pevným odhodláním, že tentokrát to nevzdám.
Prý je důležité změnit stravovací návyky, žádné nárazové akce a jiný životní styl. Pohyb a zdravá strava. No tak, zkusit se to může. :-)
Suroviny
4 kulaté cukety
2 velké pórky
6 vaječných bílků
sůl a černý pepř
špetka sladké papriky
olivový olej
Postup
V pánvičce si rozehřejeme trochu olivového oleje. Na něm osmahneme kolečka pórku. Po chvíli přidáme cuketu, kterou jsme neloupali, jen nakrájeli na nudličky. Lehce posolíme, opepříme a chvíli restujeme.
Až cuketa trochu změkne (nenechejte ji změknout příliš, nebyla by dobrá), zalijeme zeleninu bílky. Ještě ochutíme paprikou.
Kdo chce, může maličko posypat strouhaným sýrem. A když to bude opravdu maličko, může to být třeba parmazán :-) Pst! Nic se nemá přehánět. :-)
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Jsem zvědavá, ale jak dietka zafungovala? Kolik kg je dole?
Nám by tam chybělo maso, ale jako příloha to může být dobré.
Trefa:ta vase kulata cuketa me prekvapila.vidim ji prvne.
jednoduche a vypada skvele... ... ...doplnila bych kompot nebo okurku jako prilohu
Cuketu nemusím. Já skoro do všeho dávám papriku. Letos jsem se pustila do dělené stravy. Před asi 20 lety jsem ji držela ai 2 měsíce a zhubla jsem asi 8 kg na dost dlouho. Tak to zkouším znova, ale už to tak neumím kombinovat., ani to tak rychle jako dřív nezabírá. Nejvíc mi vadí, že k pečivu se nesmí tuky, maso, ani zelenina. A já mám chleba ráda, a nevím co k němu. Tak si jej mažu povidly jablek, nebo švestek. Kdyby jste mi některá poradila, s čím lze chleba kombinovat, budu moc vděčná. Dík.
Kulatou cuketu neznám. Jak se liší chuť od té "normální"?
cuketa není špatná,ale nesmí jí být moc
Hanula — #11 jenže bohužel se žloutkama už to není moc dietní :-D Ale dobrýýýý :-)
doginka — #12 aj ja
to by u nas neproslo
doginka — #12 já právě taky, já vím, že se říká "darovanému koni na zuby nekoukej", ale přece jen není nad mladou malou pevnou cuketku, na které si člověk pochutná
blanca — #10 Také vždy dostanu přerostlou
lidicka — #1 to mě také zaráží.... dietu bych potřebovala, ale co s těmi žloutky? Asi to udělám i se žloutky....
Cuketu mám moc ráda, nejradši buď na kolečka nakrájenou samotnou upečenou v troubě na olivovém oleji s česnekem a bylinkami a sýrem, nebo přidat jako nudličky k nějakému restovanému masu, způsob čína a pod. Ale jak píše elly — #8, nechat restovat jen krátce, aby byla ještě křupavá škoda, že nemám možnost si je pěstovat sama, v obchodě jsou dost drahé, i když občas stejně kupuju. A nejhorší je, že když vám v létě někdo nabídne cuketu, že už neví co s nimi, dostanete nějakou šílenou obří přerostlou, a to už není ono
Já jsem si cuketu pořádně oblíbila až vloni. A od té doby ji můžu do všeho. Když se v takových směsích nechá jen velice lehce orestovat, ať je pěkně křupavá, tak má skvělou chuť
Cuketu v kuchyni také používám
Budu mít vůbec letos své cukety, díky počasí , miluji recepty z cuket
Takové zeleninové "mišmaše" mám ráda!
Mě cuketa nechutná,takže není recept pro mě.
hmm, to vypadá hezky a zdravě zároveň