obrazek.jpgFoto: Produkt ekologického zemědělství

Suroviny:

  • 3 střední cukety
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g mletého masa
  • hrst nakrájených žampionů
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • oregano
  • nastrouhaný čedar
  • sůl, pepř

Postup:

Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si zapékací mísu, kterou lehce vymažte máslem. Cukety podélně rozřízněte, vydlabejte a odložte je stranou. Na pánvi rozehřejte kousek másla, přidejte česnek, maso a vše osmažte, dokud maso neztratí růžovou barvu. Poté přidejte houby a ořechy. Jakmile houby pustí šťávu, přidejte vydlabanou dužinu z cukety rozkrájenou nadrobno a oregano. Snižte plamen a duste na pánvi ještě přibližně dalších 8 minut. Směs osolte, opepřete a lehce posolené rozpůlené cukety naplňte hotovou směsí. Vložte do zapékací formy, posypte nastrouhaným sýrem a pečte přibližně 25 minut.

Tip:

Ať už pro svůj recept vybíráte jakékoliv suroviny, nezapomeňte při nákupu dbát na perfektní kvalitu. Tu vám zaručí produkty pocházející z ekologického zemědělství – poznáte je snadno podle označení logy biolistu nebo biozebry.

Máme pro vás i jiné recepty s cuketou: 

Dýňovo-cuketové bramboráky

Letní špagety se salsicciou, cuketou a bílým vínem