Foto: Produkt ekologického zemědělství
Suroviny:
- 3 střední cukety
- 3 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 300 g mletého masa
- hrst nakrájených žampionů
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- oregano
- nastrouhaný čedar
- sůl, pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si zapékací mísu, kterou lehce vymažte máslem. Cukety podélně rozřízněte, vydlabejte a odložte je stranou. Na pánvi rozehřejte kousek másla, přidejte česnek, maso a vše osmažte, dokud maso neztratí růžovou barvu. Poté přidejte houby a ořechy. Jakmile houby pustí šťávu, přidejte vydlabanou dužinu z cukety rozkrájenou nadrobno a oregano. Snižte plamen a duste na pánvi ještě přibližně dalších 8 minut. Směs osolte, opepřete a lehce posolené rozpůlené cukety naplňte hotovou směsí. Vložte do zapékací formy, posypte nastrouhaným sýrem a pečte přibližně 25 minut.
Tip:
Ať už pro svůj recept vybíráte jakékoliv suroviny, nezapomeňte při nákupu dbát na perfektní kvalitu. Tu vám zaručí produkty pocházející z ekologického zemědělství – poznáte je snadno podle označení logy biolistu nebo biozebry.
Máme pro vás i jiné recepty s cuketou:
Letní špagety se salsicciou, cuketou a bílým vínem
Nový komentář