received_897053097488749.jpg (89 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Do koláče jsem použila tekutou stévii, zdravou alternativu cukru. Koupíte ji ve zdravé výživě. Pokud chcete použít cukr, tak namísto 100 g použijte 250 g cukru.

Suroviny

  • 5 vajec
  • 40 kapek tekuté stévie
  • 100 g cukru krupice
  • 400 g bílé špaldové mouky 
  • 1 prášek do pečiva
  • 350 ml kefíru
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 400 g nahrubo nastrouhané cukety

????????????

  • Hromada ovoce (rybíz, meruňky, švestky, jablka...)

????????????????

  • 125 g másla
  • 125 g třtinového cukru
  • 125 g polohrubé mouky
  • 100 g vicezrnných vloček

Postup

Vejce vyšlehejte s cukrem a stevií, nebo jenom s cukrem. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a umíchejte. Vlijte kefír a rozpuštěné máslo, přidejte nastrouhanou cuketu. Umichejte těsto.

Nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Ozdobte ovocem a posypejte drobenkou. Tu připravíte snadno, smíchaním všech surovin.

Pečte v troubě na 190 °C, téměř hodinu. Po vpíchnutí špejle musí vyjít čistá.

Dobrou chuť přeje Elly.

Na co využít cukety?

Cuketový čokoládový koláč

1.jpg (77 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Slaný cuketový koláč

2.jpg (121 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Výborné cuketové placky

3.jpg (179 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama