Foto: Alena Kolaříková
Do koláče jsem použila tekutou stévii, zdravou alternativu cukru. Koupíte ji ve zdravé výživě. Pokud chcete použít cukr, tak namísto 100 g použijte 250 g cukru.
Suroviny
- 5 vajec
- 40 kapek tekuté stévie
- 100 g cukru krupice
- 400 g bílé špaldové mouky
- 1 prášek do pečiva
- 350 ml kefíru
- 125 g rozpuštěného másla
- 400 g nahrubo nastrouhané cukety
????????????
- Hromada ovoce (rybíz, meruňky, švestky, jablka...)
????????????????
- 125 g másla
- 125 g třtinového cukru
- 125 g polohrubé mouky
- 100 g vicezrnných vloček
Postup
Vejce vyšlehejte s cukrem a stevií, nebo jenom s cukrem. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a umíchejte. Vlijte kefír a rozpuštěné máslo, přidejte nastrouhanou cuketu. Umichejte těsto.
Nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Ozdobte ovocem a posypejte drobenkou. Tu připravíte snadno, smíchaním všech surovin.
Pečte v troubě na 190 °C, téměř hodinu. Po vpíchnutí špejle musí vyjít čistá.
Dobrou chuť přeje Elly.
Na co využít cukety?
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
nechápu ty otazníky v receptu, ale budiž, je třeba čtenáře masírovat cuketou alespoň 1x týdně
zkusím, cuket mám letos opravdu hodně