Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 400 g mladé cuketky, nastrouhané
- 1 jarní cibulku s natí
- 1 sýr Camembert nebo Hermelín (120 g)
- 100 g mouky (hladká, polohrubá, možno i kombinace obou)
- 1/2 balíčku prášku do pečiva (6 g)
- 2 vrchovaté lžičky mletých ořechů (vlašské, lískové)
- 1 lžička jemně mleté mořské soli
- trochu čerstvě mletého pepře
- 2 vejce
- 2 lžíce hustého řeckého jogurtu (popřípadě kysaná smetana)
- na vymazání formy plátek másla
- na vysypání formy 1 lžíce jemné strouhanky smíchaná s mletými ořechy
Postup
Cuketky nastrouháme na struhadle s velkými slzičkami a postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem a ořechy. Přidáme drobně pokrájenou jarní cibulku, osolíme a opepříme. Směs zjemníme jogurtem a přidáme vejce. Promícháme a přidáme na malé kostičky nakrájený sýr Camembert.
Pečicí formu vymažeme máslem a vysypeme směsí strouhanky a ořechů. Naplníme ji cuketkovou směsí a vložíme do předem vyhřáté horkovzdušné trouby na 175 °C, kde pečeme 45 minut (V závislosti na použité pečicí formě se může čas pečení malinko lišit! Těsto v mé formě dosahovalo ve středu výšky cca 5,5 až 6 cm.)
Tip Šárka Škachové: Na obrázku se vyskytuje květ a lístky medvědího česneku. Když jsem si recept tvořila, uvažovala jsem, že do směsi cuketek trochu jemného česnekového aróma dám, ale nakonec jsem od toho upustila. Cuketový chlebíček jsem připravila tak, aby měl velmi jemnou chuť a podávala ho s kopečkem řeckého jogurtu a s kompotem z divokých brusinek z našich blatských lesů.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Nový komentář
Komentáře
medvědí česnek už roste
Na mladé cukety si ještě chvilku počkáme.
Medvědí česnek nikde na fotce nevidím.
Nějaká divná fotka.
