DSC00223.jpg (142 KB)

Pizzy z alternativních surovin jsou v poslední době in. Inspirujte se u nás a uvařte, nebo spíš upečte, si zdravou dobrotu.

Suroviny

  • 5 menších cuket
  • 1 hrnek strouhaného tvrdého sýru
  • 1 vejce
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička oregana
  • rajčatová passata
  • 1 balení mozzarelly
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej na potření
  • sůl 
  • čerstvě mletý pepř

Postup

Cukety omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme lžičkou soli, promícháme a necháme 10 minut odpočinout, aby pustily vodu. 

Poté z nich pomocí čisté plátěné utěrky vymačkáme téměř veškerou vodu a dáme do mísy, kde promícháme s vajíčkem, nastrouhaným tvrdým sýrem, sušeným česnekem, oreganem a čerstvě mletým pepřem. 

Na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřený olivovým olejem, vytvoříme tenkou vrstvu cuketového těsta, důkladně upěchujeme a pečeme na vysoký stupeň přibližně 20 minut do zezlátnutí a zpevnění povrchu. 

Nakonec korpus potřeme rajčatovou passatou, poklademe plátky mozzarelly, krátce zapečeme a dozdobíme lístky čerstvé bazalky. 

Dobrou chuť přeje Petra Kupková.

Pizza pochoutky na našem magazínu

Květáková pizza

X-20160517115957918.jpg (19 KB)

Rychlá pizza, kterou zvládnou i děti

DSC_0750.jpg (136 KB)

Houbová pizza - rychlá a chutná

pizza.jpg (102 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama