cukety.jpg (136 KB)

Malé cuketky seženete v obchodě i teď, v zimě. Ještě lepší však bude v létě, s čerstvými rajčaty a s cuketou z trhu nebo zahrádky. Nezapomeňte si náš recept uložit a vrátit se k němu.

Suroviny

  • menší cuketka
  • 200 g  Krolewski Zlatý sýr Eidam 45% uzený
  • proscuitto nebo šunka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • bylinkové máslo, máslo smícháme s bylinkami
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g kuskusu
  • zeleninový vývar asi 4 decilitry
  • bazalka, tymián
  • jarní cibulka, petrželka, rajčátka

Postup

Cuketku omyjeme, rozdělíme na pět centimetrů vysoké špalíky, ze kterých vydlabeme lžící dužninu. Dužinu nasekáme nadrobno a dáme stranou.

Vydlabané cukety uvnitř osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a do každé cukety vložíme proscuitto a lžičku bylinkového másla.

Olivový olej rozehřejeme na pánvičce a orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a tymián. Přidáme česnek, petrželku a nasekaný vnitřek cuket a orestujeme.

Osolíme, opepříme a vmícháme kuskus, který jsme připravili podle návodu se zeleninovým vývarem. Směs promícháme s nastrouhaným Krolewski Zlatý sýr Eidam 45% uzený, až se sýr rozpustí.

Naplníme do cuketek a zapečeme asi 20 minut. Podáváme s rajčaty, ozdobené bazalkou.

Dobrou chuť přeje Růžena.

Recepty, které uspěly ve velké sýrové výzvě

Palačinky z červené řepy

1Tana.jpg (73 KB)

Placičky z červené čočky se sýrem 

aplacky2.jpg (208 KB)

Bábovičky se sýrem Krolewski, slaninou a dýní

Jirka.jpg (182 KB)

Zdroj fotografií: archiv redakce

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama