Malé cuketky seženete v obchodě i teď, v zimě. Ještě lepší však bude v létě, s čerstvými rajčaty a s cuketou z trhu nebo zahrádky. Nezapomeňte si náš recept uložit a vrátit se k němu.
Suroviny
- menší cuketka
- 200 g Krolewski Zlatý sýr Eidam 45% uzený
- proscuitto nebo šunka
- sůl, pepř
- olivový olej
- bylinkové máslo, máslo smícháme s bylinkami
- cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 g kuskusu
- zeleninový vývar asi 4 decilitry
- bazalka, tymián
- jarní cibulka, petrželka, rajčátka
Postup
Cuketku omyjeme, rozdělíme na pět centimetrů vysoké špalíky, ze kterých vydlabeme lžící dužninu. Dužinu nasekáme nadrobno a dáme stranou.
Vydlabané cukety uvnitř osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a do každé cukety vložíme proscuitto a lžičku bylinkového másla.
Olivový olej rozehřejeme na pánvičce a orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a tymián. Přidáme česnek, petrželku a nasekaný vnitřek cuket a orestujeme.
Osolíme, opepříme a vmícháme kuskus, který jsme připravili podle návodu se zeleninovým vývarem. Směs promícháme s nastrouhaným Krolewski Zlatý sýr Eidam 45% uzený, až se sýr rozpustí.
Naplníme do cuketek a zapečeme asi 20 minut. Podáváme s rajčaty, ozdobené bazalkou.
Dobrou chuť přeje Růžena.
Recepty, které uspěly ve velké sýrové výzvě
Placičky z červené čočky se sýrem
Bábovičky se sýrem Krolewski, slaninou a dýní
Zdroj fotografií: archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Já plním takto cuketku lučinou .Do lučiny přidám ještě česnek.
Cuketa zrovna můj favorit není
Určitě vyzkouším, vypadá to zajímavě.
Dobrota.
To vypadá dobře, vyzkouším
Může být velice dobré, zkusím
Dobrý nápad,určitě zkusím.