Čtenářka PBD nám poslala úvahu na téma, co je to exotika. Jestli ji náhodou nechtěně nezažíváme dnes a denně po nákupu v našich řetězcích
Dobrý den,ptáte se,co exotického jsme snědla? Jedla jsem kobylkové chipsy-trefnější název mě nenapadá..:) A taky sem cucala broučí bombony:) Obojí dvojí mě stálo krapet více usilí,abych překonala prvotní odpor a potlačila velmi neobytný odpor žaludku založený na pouhé představě:)
Ale po překonání sebe sama musím napsat,že chuť byla zvláštní,jedinečná,nepopsatelná..ale v žadné případě nic brrrr:) Hada jsme nejedla,protože nemám potřebu riskovat,že porozumím řeči zvířat:)) Žabku jsme taky do tlamičky nesoukala:) A krysouna si na biftek taky nedělám :D
Ale i když kdo ví...Myslím,že exotická jídla může zkusit každý kdo chce,má příležitost a svám způsobem překoná sám sebe.Ale daleko horší je „exotika“ nechtěná..
Ať už vezmu restaurace..od obyčejných až po ty,kde za velkej talíř upatlaný trochou čehosi zaplatíte horentní sumu..Ať už jde o rychle občerstvení které spadá nebo nespadá pod žrádelní řetězce..
A nebo obyčejný nákup v obchodě..Více co jíme?Můžeme si být opravdu jistí,že jsme někde nesluply pejska a kočičku? Že nám hlad zahnala mletá krysa v housce? Nebo že jsme si dnes nedaly paštičku s myších ocásků?
Podle mě nevíme..A sama za sebe-Já vědět raději nechci,protože si myslím,že by jsme pak nejedly skoro nic..nebo spíš nic a čekal by nás navrat ke kořenům,kde si každej jídlo pěstoval či choval a opravdu věděl,co jí..
My můžeme jen doufat a naivně se spoléhat na to,že nás nikdo v rámci tržního boje nešidí…
text nebyl redakčně upraven
Díky PBD za vaši úvahu. Na rozdíl od vás se návratu ke kořenům vůbec nebojím. Právě naopak, čím jsem starší, tím více mne zajímá, jak která surovina vzniká. Nyní se třeba chystám přijít na kloub smetanám, máslům, sýrům a jogurtům…
Dnes máme téma: Já a exotická jídla!
- Co jste jedla neobvyklého?
- Co jste vařila neobvyklého?
- Máte ráda exotickou kuchyni?
- Pošlete recepty, fotky, úvahy, příběhy, prostě co vás k tomuto tématu napadne
Čekám a těším se na mailu
A jednu z vás odměním. Napište mi do e-mailu, kterou exotickou pochutinu sháníte, a pokud to bude v mých silách, zkusím ji sehnat a doručit k vám domů. Mám poměrně slušný přehled, kde se dá co koupit…
Nový komentář
Komentáře
pravda je taková, že je lepší nevědět co jíme. Jinak bychom asi nic nejedli
Tak sem do emailu nenapsala,co bych chtěla :D sakra:D teda kdyby sedlo štěstí na vola (teda na krávu:) a já vyhrála.)) Tak info doplním,mám jasno:)) Nechtěla bych žádnou přehnanou exotiku:) Velmi by mě potěšila nějaká ta "soupravička" exotického koření,a myslím,že nejen mě,ale i toho mýho vděčnýho strávníka:) Kořeníško s číny,indie,thajska..hmmm:) Slintám..
delfi.na — #3 taky bach řekla, něco mezi kuřecím a rybím masem
cilani — #4 Já to tenkrát viděla někde v telce a říkám si proč to nezkusit..:) Kdybych to zmrvila a nebo se to nějak nepovedlo,tak by to zas taková škoda nebyla:)) tak a´t se daří:)) PS: nekupovala jsem žádnej živej jogurt,co nám rve telka.) Stačí jogurty bez přirážky v ceně za reklamu:))
No tak to závidím...Měla jsme tu možnost ochutnat domací tvaroh a byl..prostě kupovanej je oproti němu nijakej:) Ale co jsme ochutnala také bylo domací máslo..tenkrát sem byla ješte spíš dítě-prostě pubeťák:) A vůbec mi nechutnalo-kdo ví,třeba by to bylo dnes jiné..a třeba taky ne:) Děláte i máslo? A nebo jste to alepoň zkoušela?
My máme občas doma taky krávu-ale já mlíko nedojím
PBD — #1 Dík za recept na jogurt, zkusím.
mno vida, teď jsem si vzpomněla, žabí stehýnka jsem zkusila a musím říct, že byla dobrá. Něco jako lehčí kuřecí
PBD — #1 Dělám si domácí tvaroh,mléko přímo od kravičky a je to velká ňamka.
Redakce,asi jsem to hloupě napsala..ale já se návratu ke kořenum nebojím..ale spíš si nedovedu představit,jak bych to provozovala,protože takové políčko v lodžii asi moc urodné nebude:) A o prasátku na druhé a slepičkách v kuchyni ani uvažovat nelze:D A co se týče vyroby sýru,másla atd..Něco jsem jako malá viděla v praxi na vesnici u babí ...a tím pádem to ochutnala:) A o spousta potravin vím jak se dělají díky sestře:) Studovala v brně Analýzu potravin a já jsem ji zkoušela:) Tak mě díky omýlání v hlavě hodně zůstalo a taky mě naučila "číst" ty ruzné značky na obalech:) atd.. A prosím Vás,až se dostanete při pátraní po výrobě sýru k nějakým recepísku,který lze využít oprakticky i doma a případně kde třeba sehnat tu sířeninu,nebo jak se to jmenujte..tak by jsme se o to mohl podělit,protože bych to klidně vyskoušela.Já i partner miluje skoro všechny sýry (krok kozích),takže proč to nezkusit,pokud to bude možné i v domácích podmínkách:) Jogurt už jsem zkoušela:) Koupila jsme si to mlíko s automatu,protože si myslím,že je to fakt mlíko,oproti barvené vodě v řetezcích a k tomu jedne živý jogurt.Dala jsme pár lžic jogurtu do mléka a oni se ty kultury rozjely a udělaly my z mléka jogurt:) Pak už jen dát do plátýnka a nechat okapat a je to:)