Čtenářce s nickem pinokio vybuchl před prvním svátečním obědem s tchyní a tchánem tlakový hrnec. Oj joj, nechtěla bych to zažít. A k tomu ještě ty nepříjemné popáleniny.
Dobrý den,
Když jsem byla mladá /sladkých 18/ a žila sama v pronájmu,měla jsem se co ohánět.Nájem mi spolkl většinu výplaty,takže na jídlo moc nezbývalo.Jedla jsem pochutiny jako třeba chleba s tatarkou nebo kečupem,sladké knedlíky s krystal cukrem/moučkový byl drahý/ a různé polívky v sáčku.O tom jak se vaří pořádné jídlo jsem neměla ani potuchy.Pak jsem se vdala a začala se učit,jak pořádně vařit.V tomto období manžel pozval svoji rodinu na oběd,protože měl narozeniny.Byla jsem nervózní už týden předem.Jelikož jeho tatínek miluje hovězí,padla volba na svíčkovou.Ráno jsem vstala už v šest,abych všechno stihla připravit.Do tlakového hrnce jsem dala maso a začala chystat další chody/polévku a dezert/.Vše probíhalo skvěle,ale všichni víme,jaký je tlakový hrnec mrcha.Takže klasika.Vybuchl mi v ruce.Maso bylo po celé kuchyni a já jsem byla docela dost popálená.Museli jsme jet na pohotovost. Manžel musel v rychlosti koupit hranolky a usmažil kuřecí řízek. Tchýni jsem raději popáleniny ukázala,aby si nemyslela,že jsem ji chtěla odbýt nějakou rychlovkou. A to byl náš první sváteční oběd s mojí tchyní a tchánem. Naštěstí jsem se od té doby zlepšila,manžel říká,že o mnoho.
Zastávám tvrzení mé babičky-dejte té potvoře nažrat a budete mít klid a šťastné manželství.
pinokio
pozn. text nebyl redakčně upraven
__________
A tou potvorou byla míněna tchýně?:)) Hezký den s vařením - a děkuji za příspěvek.
Saša
Tématem dnešního dne 31. května je: Jídlo, na které nezapomenu
Pokud jste čerstvé nevěstinky, anebo bydlíte se svým přítelem jen krátce, možná si na své první uvařené jídlo ještě vzpomenete, ale my to téma malinko zpestříme i pro ty, co už mají první jídlo nějaký ten pátek za sebou, žijí ve společné domácnosti dlouho, ale také pro ty, které jsou třeba sami.
Napište nám - např.
- Jaké jídlo máte nejraději
- Jaké jídlo vaříte nejraději
- Jaký máte největší zážitek z vaření
- Co se vám kdy povedlo či nepovedlo
- Zda vaříte lépe vy nebo váš partner
- Jaké bylo vaše nejoblíbenější jídlo u maminky
- A nebo také jaké nejzajímavější jídlo jste ochutnaly v zahraničí
Napište prostě co chcete, nechci po vás konkrétní odpovědi, ale příběh, který se týká vaření a na který ráda vzpomenete. A můžete klidně přihodit i nějaký „netradiční“ recept, který se třeba u vás dědí po generace (můžete a nemusíte).
Pište na radakční e-mail: redakce@zena-in.cz
A protože věřím, že kuchařinek je nás velká spousta a veselých příběhů ještě víc, výherkyně budou tentokrát vylosovány dvě.
Jedna od nás dostane kuchařskou knihu: Labužníkovy historky (skvělá, také jsem ji četla a pobavila mě), a druhá obdrží dva elegantní šálky s podšálkem od firmy Tescoma.
Hezký den s Ženou – in (a s vařečkou))
Nový komentář
Komentáře
I když je tlakový hrnec prima vynález,netroufla bych si ho nechat bez dozoru.
Nechápu, papiňák se musí pohlídat do prvního varu a pak už jede bez dozoru pořád stejně. Nejlíp se mi vařilo na elektrickém vařiči, ráno jsem to dala vařit, otočila knoflík na jedničku a vyjela s kočárkem do města, když jsem se vrátila, bylo navařeno. Nedám na tlakáč dopustit už pár desítek let.
papiňák používám už víc jak 30 let a nikdy se nic nestalo, člověk s ním hold musí umět zacházet
mio — #7 Když poprvé zasyčel, také jsem poskočila a to nikoliv radostí,ale pomalu se otrkávám
Já už jsem poučena a vyškolena,takže už ho zvládám v pohodě.
Manželovi takhle před lety explodovala v ruce bombičková láhev na šlehačku.První moment křičel, že oslepl, ale naštěstí měl jen v očích šlehajdu. No a muselo se vymalovat.
ToraToraTora — #5 Taky těm levným nevěřím. Raději připlatím.Sice nevěřim ,že mě zase vydrží 30let. No nakonec ,já už ani tak dlouho nepotřebuju
ToraToraTora — #3 tak kohouta ne, ale hovězí tam cpeme celkem často, ale to vaří Miák. Já jak jen slyším to zlověstné syčení (papiňáku..), jsem kuchyni vzdálena
Bez papiňáku bych nevařila. Šetří čas, šetří peníze. Používám ho od svých třinácti let, takže už přes čtyřicet let. Sice mám teď novou Tescomu, ale Kukta je Kukta. Teď jsem ale nadšená pomalým hrncem, který mi věnovala dcera. Maso mi z něho připadá šťavnatější, chutnější a hlavně - nemusím ho hlídat. Na nějaké té čtvrthodince u něho nesejde. Ráno dám do hrnce, vyrazím si za zábavou a v poledne je oběd. Přesně pro lenocha jako jsem já.
denkas — #4 Hodně varují před levnými šmejdy, tak bych si nebála připlatit, ale jinak jsem bez něj taková nesvá:) Bez něj a remosky.....to je na kilometry povídání
ToraToraTora — #1 Já měla papiňál snad 30let! A v pohodě! Ráda si přispím,tak bez papiňáku ani ránu . Teď bych si chtěla koupit novej ,ale nevim jakej.
mio — #2 Tak to musel být dobrý sajgon. Ale já na něj nedám dopustit. My totiž milujeme takové ty podešve jako je kohout, slepice a hovězí
ToraToraTora — #1 tak například mojí matce v něm vybuchly rajčata či rajská nebo co to bylo..Kuchyň se musela vymalovat a máti se vyvinula proti papiňáku fobie, již přenesla i na mě.
Já tedy nevím, jaký je tlakový hrnec potvora? Máma používá jeden jediný od svatby a funguje báječně. Ani můj, a to už je deset let, nikdy neprojevil protest vůči členům rodiny či masu do něj vloženému.