Krátkou úvahu i recept zaslala k dnešnímu tématu čtenářka Monkee. Téma zní: Jíte i očima? Čtenářčina zkušenost z restaurací ji přesvědčila o tom, že načančaná jídla jsou jen pro parádu...
Pokud máte ráda jednoduchá rychlá jídla, nechte se inspirovat vaječným receptem čtenářky Monkee. A diskutujte nad její úvahou o tom, že načapaná jídla jsou jen pro parádu, ale jíst se mnohdy nedají...
Téma dne: Jíte i očima?
Pěkný den s dlabancem!
Abych pravdu řekla, jím hlavně pusou a chuťovými pohárky. Pěkně nazdobené jídlo může lákat, ale moje zkušenost z veřejného pohostinství je poněkud krutá. Dost často načančané jídlo bylo jen a pouze ke koukání. To nemohu připustit, a proto jsem přívržencem spíš střídmě vypadajících, ale chuťově vyladěných jídel. Poslední takovou mňamkou byly vepřové kostky ve smetanovo-kečupové omáčce, ať s rýží nebo s těstovinami, které se staly momentálně v našem jídelníčku favoritem č. 1, ač foto vypadá celkem fádně. Recept si lehce vygůglíte na netu.
Abyste viděli, že s doladěním jídla na talíři si přesto dovedu i vyhrát, posílám foto č. 2 - vaječná omeleta se zeleninovou oblohou. Moje oblíbená rychlovka. Zde uvádím i recept, anžto co rodina, to jiná varianta. Tedy: kostičky houskového knedlíku na pánvi na oleji osmahnete do křupava a zalijete dvěma vejci rozmíchanými se solí nebo Vegetou. Neobracíte. Omeletu se ztuhlými vejci přesunete na talíř a vyřádíte se po estetické stránce. Já vyzdobila proužky kapií, pažitkou a bazalkou, další varianty jsou čerstvá rajčata, pepř a bazalka, kečup a cibulka či pouhé plátky sterilovaných okurek. Mimochodem, v letním čase upřednostňuju variantu omeleta a okurkový sal&aacut e;t v misce. Tak dobré pochutnání...
Monkee
Pozn. red.: Příspěvek neprošel jazykovou korekturou.
Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?
Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!
- Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
- Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA
Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.
Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).
Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.
Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!
Nový komentář
Komentáře
saruz — #8 mám hlad a chuť na masíčko
Takové provokativní fota, už mířím směr lednice a dám si aspoň rajčátko.
Mám hlad jak herec, hádejte, co si jdu uklohnit?
enka1 — #1 Papriku
, je tam kari koření
. A je to fň fň
mandzarik — #3 Hele, nejvyšší čas začít holkám vařit. Dokud tomu nerozumí a neinzultují tě rovnou tím talířem
Třeba některá najde ve vaření časem zálibu a tvoje blafy převálcuje luxusními hody. Moje máti vařila mnohem líp než babička ze stejného důvodu
Máš hodně dobrej foťák - viz foto omelety
Ta omeleta mě nebere, ale to první jídlo mě moc láká. Jdu googlit. Bože jak já mám najednou hlad...
Omeletka luxusní!
Nevygůglím, nezaliju, okem zálibně spočinu na dvojce
Ta druhá fotka je krásně barevná
To bys mě možná i přinutila trochu sníst, jak knedlíky nemám ráda
To první taky rádi baštíme, jen místo kečupu dávám papriku a omeletka->místo housky kolečka salámu nebo anglslaniny