Krátkou úvahu i recept zaslala k dnešnímu tématu čtenářka Monkee. Téma zní: Jíte i očima? Čtenářčina zkušenost z restaurací ji přesvědčila o tom, že načančaná jídla jsou jen pro parádu...

Pokud máte ráda jednoduchá rychlá jídla, nechte se inspirovat vaječným receptem čtenářky Monkee. A diskutujte nad její úvahou o tom, že načapaná jídla jsou jen pro parádu, ale jíst se mnohdy nedají...

Téma dne: Jíte i očima?


Pěkný den s dlabancem!

Abych pravdu řekla, jím hlavně pusou a chuťovými pohárky. Pěkně nazdobené jídlo může lákat, ale moje zkušenost z veřejného pohostinství je poněkud krutá. Dost často načančané jídlo bylo jen a pouze ke koukání. To nemohu připustit, a proto jsem přívržencem spíš střídmě vypadajících, ale chuťově vyladěných jídel. Poslední takovou mňamkou byly vepřové kostky ve smetanovo-kečupové omáčce, ať s rýží nebo s těstovinami, které se staly momentálně v našem jídelníčku favoritem č. 1, ač foto vypadá celkem fádně. Recept si lehce vygůglíte na netu.

gablik

Abyste viděli, že s doladěním jídla na talíři si přesto dovedu i vyhrát, posílám foto č. 2 - vaječná omeleta se zeleninovou oblohou. Moje oblíbená rychlovka. Zde uvádím i recept, anžto co rodina, to jiná varianta. Tedy: kostičky houskového knedlíku na pánvi na oleji osmahnete do křupava a zalijete dvěma vejci rozmíchanými se solí nebo Vegetou. Neobracíte. Omeletu se ztuhlými vejci přesunete na talíř a vyřádíte se po estetické stránce. Já vyzdobila proužky kapií, pažitkou a bazalkou, další varianty jsou čerstvá rajčata, pepř a bazalka, kečup a cibulka či pouhé plátky sterilovaných okurek. Mimochodem, v letním čase upřednostňuju variantu omeleta a okurkový sal&aacut e;t v misce. Tak dobré pochutnání...

gablik

Monkee

Pozn. red.: Příspěvek neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?

Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!

  • Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
  • Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA

Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.

Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).

Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.

Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!

cena