Čtenářka Jana ve svém příspěvku krásně vzpomíná na svou babičku, díky jejíž shovívavosti a trpělivosti je dnes v kuchyni ráda.
Dnešní téma První jídlo, které jsem uvařila mě dostalo do nostalgické nálady...
Nejsem už nejmladší, už je mi přes 40, na první jídlo,které jsem uvařila si až tak moc nepamatuju. Pamatuju si ale velmi dobře na začátky v kuchyni. Motala jsem se - do slova a do písmene- babičce pod nohama kolem velkých kuchyňských kamen a pomáhala, seč mi síly stačily. Trpělivost babiččina byla opravdu bezbřehá, dnes ji obdivuji o to víc, že nikdy nespěchala, nenadávala, pořád se usmívala a hlavně chválila. A tak jsem už jako malá žabka měla pocit, že jsem v kuchyni důležitá a dobrá. A moc za to babičce děkuju (dnes už mezi námi není, ale vzpomínky jsou úžasné).Díky těmto začátkům jsem v kuchyni ráda a myslím, že všem mým 4 dětem chutná to, co mě naučila vařit kdysi babička. Snažila jsem se být ke svým dětem také trpělivá (byť mě to stálo opravdu hodně sil a nervů), a asi se povedlo- syn šel studovat na kuchaře a dcera hotelovku. A „babiččin štrůdl“ miluje celá naše početná rodina.
Moc Vám za dnešní téma děkuju. Nejsem „psavec“, slohy mi nejdou a neumím vyjádřit slovy pocity, ale Vaše dnešní téma mi nedalo.. zavzpomínala jsem si a jdu zadělat na štrůdl :-).
Ahoj Jana
pozn. text nebyl redakčně upraven
____________
Jani, děkuji za krásný příběh i vzpomínku. Všem budoucím kuchařinkám bych přála takovou babičku, jakou jste měla Vy. A ten štrůdl musí být určitě vynikající!
Saša
Tématem dnešního dne 31. května je: Jídlo, na které nezapomenu
Pokud jste čerstvé nevěstinky, anebo bydlíte se svým přítelem jen krátce, možná si na své první uvařené jídlo ještě vzpomenete, ale my to téma malinko zpestříme i pro ty, co už mají první jídlo nějaký ten pátek za sebou, žijí ve společné domácnosti dlouho, ale také pro ty, které jsou třeba sami.
Napište nám - např.
- Jaké jídlo máte nejraději
- Jaké jídlo vaříte nejraději
- Jaký máte největší zážitek z vaření
- Co se vám kdy povedlo či nepovedlo
- Zda vaříte lépe vy nebo váš partner
- Jaké bylo vaše nejoblíbenější jídlo u maminky
- A nebo také jaké nejzajímavější jídlo jste ochutnaly v zahraničí
Napište prostě co chcete, nechci po vás konkrétní odpovědi, ale příběh, který se týká vaření a na který ráda vzpomenete. A můžete klidně přihodit i nějaký „netradiční“ recept, který se třeba u vás dědí po generace (můžete a nemusíte).
Pište na radakční e-mail: redakce@zena-in.cz
A protože věřím, že kuchařinek je nás velká spousta a veselých příběhů ještě víc, výherkyně budou tentokrát vylosovány dvě.
Jedna od nás dostane kuchařskou knihu: Labužníkovy historky (skvělá, také jsem ji četla a pobavila mě), a druhá obdrží dva elegantní šálky s podšálkem od firmy Tescoma.
Hezký den s Ženou – in (a s vařečkou))
Nový komentář
Komentáře
selinka — #1 Já vzpomínám na babiččiny koblihy.
Babičky mají zvláštní charisma. Když jsem byla malá, udělala maminka jablečnou žemlovku. Odmítli jsme to jíst. Tak ji dala babičce, ať to snědí oni (bydleli jsme u babičky v domě a moje tety a strejdové jsou jen o pár let starší než já). Přišli jsme k babičce a ona nám tu žemlovku nabídla. Jen se po ní zaprášilo. "Babi, maminka něco tak dobrého neumí udělat."
selinka — #1 tak naše babička nedělala štrůdl, ale ty nejlepší medové řezy a mřížkový koláč na světě. A posílala nám ho i v balíku poštou
selinka — #1 a málokdo ho umí tak dobrý jako babičky

a třeba svítek neumí u nás udělat nikdo

Psavec nepsavec, vzpomínku jsi napsala hezky
je zajímavé, jak skoro všichni vzpomínají na štrúdl od babiček.(já taky)