Úvahu na dnešní téma „jíme i očima“ zaslala čtenářka Heather. Dozvíte se v ní nejen, jak probíhá aranžování jídla na talíř u ní doma a co na naaranžované jídlo říkají (ne)vděční strávníci...
Téma dne zní: jíme i očima. Zasílání příspěvků skončilo úderem patnácté hodiny, milé čtenářky. Níže si můžete přečíst příspěvek čtenářky Heather...
Jsem všežravec - jím úplně všechno a v co největším množství! A taky si to dokážu vyrobit. Vařím velice ráda a pokud to není pouze pro mě, snažím se baštu načančat, aby ladila i oku. Bohužel si své výtvory běžně nefotím a tak nemám po ruce nic, čím bych poš´touchla vaše estetické cítění :-)
Samozřejmě - chuť je nejdůležitější, co z toho, že mám na talíři vrchol kreativního snažení, když se to nedá jíst, že jo. A pokud byste mi donesli estetický minibobek, jaké podávají ve vyhlášených restauracích, pošlu vás do......kuchyně pro další tři porce, protože jsem se přišla najíst a né dráždit chuťové buňky.
Ovšem pokud jídlo vypadá tak, že už bylo jednou použito, nemám moc odvahu se do něj pustit. I když vzhledem ke své žravosti bych se asi přemohla :-)
Snažím se, aby jídlo působilo na talíři úhledně a barevně. Tedy snažila jsem se, teď už od toho v některých případech upouštím. Když jsem poprvé dělala mleté maso „zakryté“ bramborovou kaší a zapečené, snažila jsem se z pekáče vykrojit pravidelnou krychličku...málem jsem si na to brala pravítko a úhloměr! Byla jsem na prášky z toho, když se místy dobrota začala někde rozpadat a já ji tlačila zpátky do požadovaného tvaru. Nazdobený talíř jsem pyšně předala svému choti. Ten vzal do ruky vidličku a tímto demoličním nástrojem rozmačkal a rozmíchal pracně vytvořenou kostku bez mrknutí oka. Když zjistil, že s vyvalenýma očima jen ztěžka lapám po dechu, prohodil „co jé? Vždyť takhle je to nejlepší, když se to zamíchá do sebe!“ A tak tohle jeho oblíbené jídlo vařím sice dál, ovšem je mi jedno, že kaše nedrží nebo čím vlastně baštu nabírám. Kydnu mu to na talíř, ať si s tím provede, co chce, a neřeším, co z toho udělá a jak nechutně to nakonec vypadá. Hlavněže pomlaskává :-)
I přesto však alespoň trochu všechno ostatní jídlo čančám, ale pouze v rámci mezí. Důležitá je chuť a množství :-) ... A když naberete oběd na své krásné talíře s oranžovým okrajem a strávník (můj táta) vám řekne „máš blbý talíře, není vidět, kde končí omáčka,“ stejně toho moc nezmůžete...
Heather
Pozn. red.: Příspěvek neprošel jazykovou korekturou.
Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?
Zasílání čtenářských příspěvků k tomuto tématu již skončilo. Během dnešního odpoledne (27. dubna) se dozvíte, který příspěvek jsme ohodnotili slíbeným dárkem: knihou receptů GOURMET a Sobotní školou pečení HERA (viz obrázek níže).
Nový komentář
Komentáře
hezky napsané
monkee — #1
a napsalas to moc hezky
Tak sem přihoď aspoň fotku toho "nemožnýho" oranžovýho talíře