Jako malá jsem se pohybovala mezi převážně klučičí partou. A tak jsem samozřejmě nebyla ušetřena takových kratochvilných zábav, jako je polykání žížal, olizování ropuch a jedení brouků. Zkrátka, pánové se předváděli, kdo z nich je větší „tvrďák“. A i když sama jsem tyto „pochutiny“ nikdy neokusila, žaludek se mi z pohledu na ně nijak nezvedal. Co však na mne mělo účinek naprosto katastrofální, byla grječka.
Tady v Čechách se tomuto vynálezu zkázy říká pohanka a je považována za poživatinu nesmírně zdravou. Je ovšem také ingrediencí poměrně zřídka využívanou, a tak asi málo který český rodák pochopí, jaké záchvaty nevolnosti ve mně po léta vyvolávala už jen představa pohankové kaše s rybou - oblíbený to „blivajz“ sovětských školních jídelen. Čemu jsem naopak zjevně unikla já bylo jakékoliv nacpávání špenátem. A tak mám špenát ráda. Ve všech podobách. Nejraději tedy ten listový, zapékaný s rajčaty, bramborem a sýrem, ale celkem ochotně pozřu i špenátový protlak.
Jeden můj přítel je pro změnu „vysazený“ na mrkev. Nenávidí ji. Ve všech podobách. A tak mu ji nenápadně pašujeme, kam můžeme. Místo pomerančového mu zákeřně podáváme mrkvový džus, místo kroket jsme mu nedávno osmažili mrkvové kuličky... Zkrátka za každým rohem na něj číháme s mrkví. Ale už se nám ho pomalu povedlo „imunizovat“ a jeho reakce nejsou, „co bejvaly“...
Jaké jsou Vaše zkušenosti s nejhnusnějším jídlem, ženy-in?
Co nechutného jste kdy jedla?
Co byste nikdy nesnědla?
Máte zkušenosti s červíky a kobylkami?
Co říkáte na mořské potvory?
Ukuchtila jste sama nějakou „odpornost“?
Okusila jste už UHVO?
Máte ráda zabijačku?
Co Vy a rybí hlavy nebo býčí varlata?
A co takhle dát si špenát?
Napište mi o svých zážitcích s nejnechutnějším jídlem na redakce@žena-in.cz! Nejlepší příspěvek odměna nemine!
Nový komentář
Komentáře
Ty žížaly jsou odporné.
tak tohle teda taky nemusím a ještě nemusím držkovou polívku
mořská potvůrka
Moje dcera je na výsoké a měli tam přednášku o protejnech ve výživě .Jako ochutnávku jim servírovali,švába v karamelu,pečivo obohacené larvami a jiné dobroty.Říkala,že když to nevypadalo moc jako brouček,tak ochutnala a dobrý-alternativní zdroje bílkovin.Máme se v budoucnu na co těšit.
Špenát mám ráda, dokonce ho pěstuju na zahradě. I tu pohankovou kaši můžu - na sladko...
see: Taky nepamatuju socialismus, ale naše "úči" si asi dlouho odvykaly
Čaj v menze není čaj, ale horká voda s rumočajovou příchutí (myslím, že se to vyrábí speciálně pro takový velkovývařovny). Na slaný mám chuť častěji než na sladký, ale věřím tomu, že tělo si řekne, co potřebuje, takže jím na co mám chuť
Btw. napadá mě, že krevetky miluju a přitom taky vzhledově připomínají červy
špenát taky nemusím
tak tohle vůbec nejím
červa? No to bych opravdu nemusela,ale kdo ví...
no fuj
sníst kousek tohoto červa tak mám žloutenku,brrrrrrrrrrrrrrrrr
pro někoho delikatesa,pro někoho fuj,holt každej máme jiné chutě
tak, když vidím ty červy, tak to neeee
neznám nejhnusnější jídlo,špenát máme rádi celá rodina-každé jídlo se musí umět upravit a podat
špenát mám ráda, pohanku jsem zkoušela, protože je zdravá, ale nechutná mi. Na pohled mi jsou odporné zadělávané fazolky. Připadá mi, že už je někdo měl.
špe špe špe špe špe špenáááááááát
ty červi a žížalky mi nevaděj, když na ně nekoukám jako na něco, co bych měla strčit do pusy... Nesnáším červenou řepu, boršč, rajskou omáčku s kolínkama
, dršťkovou, tlustý maso (pro jistotu nejím žádný) a v jídelnové úpravě připomínající průjem i dušenou mrkev a špenát, které mám jinak moc ráda
Školní jídelna byla moje noční můra... Jak nás nutili dojídat ty odporný polívky (dodnes nechápu, co se dá na polívce tak zkazit
)...
citrinka: aiša:
z těch červů je mi na
fuj fuj