Kuchařka Šůša si nedávno pořídila novou koláčovou formu a samozřejmě ji musela hned vyzkoušet. Miluje spojení tvarohu a ovoce, a proto zvolila právě tuto kombinaci. Hrušky můžete nahradit například i jablky, záleží pouze na vaší chuti. Do těsta přidejte špetku skořice a uvidíte, že si tento křehký koláč zamilujete.

Budeme potřebovat (forma o průměru 28 cm):

koláč

  • 250 g špaldové mouky (používám celozrnnou jemně mletou)
  • 500 g odtučněného tvarohu
  • 2 lžíce přepuštěného másla 
  • 60 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • lžička skořice
  • 3 hrušky

Postup: 

koláč

Ve velké míse smícháme mouku, máslo, 30 g cukru, vejce, mléko, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet cca 30 minut v lednici. Mezitím si očistíme hrušky a nakrájíme je na tenké plátky. Formu lehce vymažeme máslem a prsty do ní vtlačíme těsto. Vytvarujeme okraje a dno těsta propícháme na několika místech vidličkou. Na dno formy navrstvíme tvaroh smíchaný s třtinovým cukrem (30 g) a vše poklademe hruškami. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

ŠůšaRáda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši: