Jedno z jídel, po kterých se můžu utlouct, je květák. Miluji ho na všechny způsoby a nikdy mě neomrzí. Další recept do vaší sbírky.
Jako malá jsem dokázala sníst na posezení mísu smaženého květáku a určitě bych to dokázala i teď :-) Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Dokazuje to i tento jednoduchý recept na pečený květák. Oblíbila jsem si ho hlavně díky voňavému kari, které se k němu dokonale hodí. Nebojte se květák s cizrnou v troubě lehce „připálit“. Jen tak se na nich vytvoří křupavá a hnědá kůrčička.
Foto: Cooking with Šůša
Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 větší květák
- 240 g uvařené cizrny
- extra panenský olivový olej
- 1-2 lžičky indického kari
- 1/2 lžičky římského kmínu
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvý koriandr
Postup: Květák očistěte, rozeberte ho na růžičky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Na plech vsypte také cizrnu. V misce smíchejte olivový olej s kari, římským kmínem a mořskou solí. Směs pečlivě promíchejte a vlijte ji na plech. Pomocí rukou vše pořádně promíchejte. Takto připravený květák pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-40 minut dohněda. Před podáváním posypte čerstvě nasekaným koriandrem.
Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša? |
---|
Nový komentář
Komentáře
Nikar — #10muzes udelat kari kvetak s br kasi apod.
minulý týden jsem si udělala květákové placičky
Tak jsem to chtěla dnes udělat, ale nemám namočenou cizrnu, tak příště.
Vypadá to dobře, ale doma bych s tím asi neuspěla!
nevím to nemusím
Eva_CZ — #5Zkusit to můžu
, však smažené placičky z květáku a brokolice taky jen na jemno za syrova postrouhám a je to dobré.
gerda — #3
kvetak vubec neni nutny predvarit! Naopak!
Konecne neco, s cim muzu souhlasit. Kvetak na kari delam sice jinak, ale je bajecny, lehky a proste bozsky. Poprve jsem ho jedla v jedne zidovske rodine a okamzite si ho zamilovala. Diky za pripomenuti!
Jo, a já bych tam ještě pro lepší spojení asi promíchala strouhaný tvrdý sýr, možná i 2-3 vajíčka? A květák lehce předvařila.
Jednoduché, lehké a určitě dobré.