Jedno z jídel, po kterých se můžu utlouct, je květák. Miluji ho na všechny způsoby a nikdy mě neomrzí. Další recept do vaší sbírky.

Jako malá jsem dokázala sníst na posezení mísu smaženého květáku a určitě bych to dokázala i teď :-) Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Dokazuje to i tento jednoduchý recept na pečený květák. Oblíbila jsem si ho hlavně díky voňavému kari, které se k němu dokonale hodí. Nebojte se květák s cizrnou v troubě lehce „připálit“. Jen tak se na nich vytvoří křupavá a hnědá kůrčička.
kvetak.jpg

Foto: Cooking with Šůša

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 větší květák
  • 240 g uvařené cizrny
  • extra panenský olivový olej
  • 1-2 lžičky indického kari
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • hrubozrnná mořská sůl
  • čerstvý koriandr 

Postup: Květák očistěte, rozeberte ho na růžičky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Na plech vsypte také cizrnu. V misce smíchejte olivový olej s kari, římským kmínem a mořskou solí. Směs pečlivě promíchejte a vlijte ji na plech. Pomocí rukou vše pořádně promíchejte. Takto připravený květák pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-40 minut dohněda. Před podáváním posypte čerstvě nasekaným koriandrem. 

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

susa.jpgRáda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:

TÉMATA:
ZELENINA