Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentorkát na omáčku z červené řepy.
A zase ta řepa! Minule jsem pekla dortík (zde) a dnes to bude omáčka. Předem bych chtěla upozornit, že tento recept je pouze pro opravdové milovníky červené řepy. A jakkoliv se může zdát omáčka na první pohled děsivá, při ochutnání nebudete chtít nikdy přestat.
Budeme potřebovat:
- 2 menší červené řepy
- 1 cibule
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- niva
- hrst vlašských ořechů
- těstoviny
- sůl, pepř
Postup:
Nejprve si uvaříme červenou řepu. Jakmile je řepa měkká, necháme ji vychladnout a poté ji oloupeme. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku. Řepu nakrájíme na menší kousky a spolu s osmaženou cibulkou ji rozmixujeme v mixéru dohladka. Omáčku vlijeme do hrnce, zjemníme jogurtem, ochutíme solí, pepřem a prohřejeme. Nyní už jen stačí uvařit si k omáčce těstoviny, posypat sýrem a vlašskými ořechy.
Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.
Nový komentář
Komentáře
Šůša — #27
, bylo to skvělé.
vladka321 — #24 To jsem ráda, že jsem Vás inspirovala
gerda — #25Je to opravdu dobré, vyzkoušejte a pochutnejte si
.
vladka321 — #24a já děkuju za vyzkoušení, tohle teda zkusím taky, trošku to pozměním, ale základ nechám tak.
Tak jsme dnes měli večeři inspirovanou právě tímto receptem. Nemixovala jsem, poněvadž se to rodině nelíbilo (myslím ta konzistence). Ale na cibulce jsem ještě orestovala nakrájenou řepu na kostičky, osolila, opepřila a bez jogurtu podávala na těstovinovém základě. Posypala jsem to opraženým sojovým masem a nivou a bez ořechů podávala. A opět si rodinka přidávala a shodou okolností i návštěva přijela a ochutnala. Hodnocení bylo příznivé. Děkuji za inspiraci
.
Tak už vím, co bude zítra k obědu.
řepu i sýr mám ráda, ale v kombinaci s těstovinami na to chuť nemám
Tak nevím, řepu mám ráda, nivu také, ale nějak mě to neláká
Zajímavé, ale zas takový experimentátor nejsem.
Hanula — #18 chybule .... mě .....
Červenou řepu mám moc ráda, ale tahle kombinace mě neláká
.
Řepu miluju, ale tu nivu a ořechy bych vynechala.... Hlavně tu nivu, mám na ni alergii a ke všemu mi ani nechutná.
Šůša — #13Experimenty posouvají kupředu.
Červenou řepu mám moc ráda. Letos jsem jí vypěstovala opravdu až moc a dokonce i pruhovanou, tak jsem ráda za recept. Není těžký a vypadá zajímavě, možná ještě dnes vyzkouším, patrně však s lískovými oříšky.
Já vím, já vím ... je to trošku netradiční recept, ale baví mě experimentovat
A je tam v úvodu ještě odkaz na dortík z červené řepy. Můj taťka, odpůrce veškeré zeleniny mi řekl, že je to snad to nejlepší, co kdy jedl .. a to fakt nekecám
Tak tohle bych si dala, jen ořechy bych vyměnila za kešu - na ty totiž nemám alergii
Maria28 — #3Tohle nechápu. Proč se ofrňovali nad řepou, když jim chutnala. Pochopila bych, kdyby měli námitky, že jim chutnalo kočičí maso nebo střevlíci, ale řepa? Takovým lidem bych příště nabídla suchý rohlík, když jsou tak konzervativní.
Slovní spojení Cooking with Šůša mi připomíná chozrasčot a kolchoz. Co už ale, asi je to cool
. Recept ale vyzkouším, na čevenou řepu mám občas chuť, pokud z ní není zavařený salát.
Tak do toho bych šla s chutí, řepu jsem si zamilovala, jím jí poměrně často. A barva mně ani moc nepřekvapila, před pár dny jsem si k večeři udělala salát z uvařené nastrouhané řepy a jak jsem tam přidala trochu majolky, tak to taky tak pěkně zesvětlalo