Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentorkát na omáčku z červené řepy.

A zase ta řepa! Minule jsem pekla dortík (zde) a dnes to bude omáčka. Předem bych chtěla upozornit, že tento recept je pouze pro opravdové milovníky červené řepy. A jakkoliv se může zdát omáčka na první pohled děsivá, při ochutnání nebudete chtít nikdy přestat.

omáčka

Budeme potřebovat:

  • 2 menší červené řepy
  • 1 cibule
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • niva
  • hrst vlašských ořechů
  • těstoviny
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve si uvaříme červenou řepu. Jakmile je řepa měkká, necháme ji vychladnout a poté ji oloupeme. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku. Řepu nakrájíme na menší kousky a spolu s osmaženou cibulkou ji rozmixujeme v mixéru dohladka. Omáčku vlijeme do hrnce, zjemníme jogurtem, ochutíme solí, pepřem a prohřejeme. Nyní už jen stačí uvařit si k omáčce těstoviny, posypat sýrem a vlašskými ořechy.

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

Reklama