Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentorkát na Dýňový cheesecake.

Díváte se někdy na Prostřeno? Tak čízkejk dneska dělat nebudeme. Místo toho si dáme klasický americký cheesecake. A víte, že cheesecake vlastně není ani původem z Ameriky. První cheesecake byl totiž upečen v Řecku před mnoha a mnoha lety. To je co? A uděláme si ho dýňový. Nečekaně. S dýněmi se teď na podzim roztrhl pytel. Obchody jich nabízí nepřeberné množství, ale já jsem si vybrala dýni Hokkaido, která má na rozdíl od klasických druhů rozmanité využití. Má sladkou a lehce oříškovou chuť. Tak jdeme na to.

cheesecake

Budeme potřebovat:

  • 2 balení sušenek BeBe kakaové 
  • 300 g dýně Hokkaido (bez semínek)
  • 100 ml polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 40 g medu
  • 1 ks BIO vanilkový cukr
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 250 g sýru Ricotta
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli

Postup:

cheesecakeNa plech vyložený pečicím papírem si poklademe na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Mezitím si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Korpus dáme do trouby na 10 minut. Dále si v míse smícháme ricottu, tvaroh, vejce, med, vanilkový cukr, skořici a přidáme špetku soli. Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a přidáme k tvarohové směsi. Vše vlijeme na korpus a pečeme dalších 45-60 minut. Povrch by měl zezlátnout a náplň ztuhnout.

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

TÉMATA:
MLSÁNÍ