Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentorkát na Dýňový cheesecake.
Díváte se někdy na Prostřeno? Tak čízkejk dneska dělat nebudeme. Místo toho si dáme klasický americký cheesecake. A víte, že cheesecake vlastně není ani původem z Ameriky. První cheesecake byl totiž upečen v Řecku před mnoha a mnoha lety. To je co? A uděláme si ho dýňový. Nečekaně. S dýněmi se teď na podzim roztrhl pytel. Obchody jich nabízí nepřeberné množství, ale já jsem si vybrala dýni Hokkaido, která má na rozdíl od klasických druhů rozmanité využití. Má sladkou a lehce oříškovou chuť. Tak jdeme na to.
Budeme potřebovat:
- 2 balení sušenek BeBe kakaové
- 300 g dýně Hokkaido (bez semínek)
- 100 ml polotučného mléka
- 2 vejce
- 40 g medu
- 1 ks BIO vanilkový cukr
- 250 g odtučněného tvarohu
- 250 g sýru Ricotta
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
Postup:
Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.
Nový komentář
Komentáře
Bounty — #43Dobrej recept
Danila — #49nic si z toho nedelejte
ona je občas opravdu neprijemna
evabel — #54To já si dříve myslela také. Jenomže musím vařit trochu dietněji pro syna a člověk najednou přijde na to kolik zajímavých chutí, ingrediencí a možností je kolem nás. Přitom chce tak nějak skloubit stravu, aby se nestal otrokem kuchyně. A tak se stalo, že prostě najednou ti kteří by se nikdy ničeho ani náhodou nedotkli, tak si prostě dali. Možná ze zvědavosti, možná jim to vonělo, ale najednou u nás zakotvilo tolik receptů, které si klidně zkusím testovat při domácích pohoštěních a vlastně zjišťuji, že lidi rádi zkoušejí, hodnotí a mají nápady s vylepšením, apod. Povídáme si o tom, že vlastně ani stravovací omezení nemusí nikterak limitovat, či člověka ochuzovat o chutě, ba možná spíše naopak
.
Bounty — #53Hodně překvapivě to chutná. Říkali jsme si, že bez těch ořechů by to bylo i zajímavé, jako pomazánka na topinky.
vladka321 — #52 To zní výborně, určitě taky vyzkouším
Bounty — #43Dnes jsem dělala k večeři máslovou dýni zapečenou s ořechy. Je to vynikající záležitost, která mimochodem vypadá v zapékacích miskách lépe, než vyklopená na talíři. Takže bych doporučila podávat přímo s miskami. A strávnící si přidávali, až už nebylo co. To mi udělalalo velikou radost.
Danila — #49no, tak až tady budeš skoro dvacet, pak budeš hodnotit mírněji
gerda — #48
gerda — #48o pár dní to bude presne 3 roky
Danila — #47nevím, jak dlouho sem chodíš, já měla zpočátku taky takový názor, ale po čase jsem ho přehodnotila - přijdeš na to možná taky
gerda — #45aj přímé jednaní může být slušné. ak niekto dokáže (alebo z nepochopiteľných dôvodov musí) do 3 krátkych viet dostať slová ako vyzvracet, fuj, nenávidím, nenávidím, nenávidím tak to je trošku na pováženie
. 90% príspevkov od tejto pani, ktoré v diskusiách čítam sú nejakým spôsobom,no neviem ako by som to napísala, dajme tomu "negatívne"
Klára Křížová — #11
a já dělala v sobotu z BEBE sušenek "koláč líné ženy", slepené sušenky marmeládou nebo džemem, hustý puding, zakysaná smetana a posypat kakaem
Danila — #42to jsem si myslila původně taky. Ale ta paní, přes její syrový slovník, se dokáže velice přesně trefit do černého, a to není vždycky každému po chuti, to uznávám. Asi je to tím, že žije tak daleko a je zvyklá na přímé jednání.
Danila — #42 Moc děkuji
vladka321 — #41 Děkuji, jsem ráda za všechny komentáře. Za pozitivní i ty negativní
Bounty — #3to si vôbec nevšímajte pani Eva ma katastrofálne správanie tu na zenain ,to už som si všimla.
recept máte pekný a určite aj chutný.
a máte krásny blog
Bounty — #39Moc se mi líbí, že se autorka vyjadřuje k mnoha komentářům a to jak k negativním, tak i pozitivním. Je to příjemná zpětná vazba
.
elly — #37A já s dovolením loupu i hokkaido. Tak nějak jsem jednou zkusila bez oloupání a přišla mi chuť, nebo spíše i konzistence taková příliš drsná. Prostě buď oloupu za syrova ( gerda — #22 a mimochodem dcera mi ujídá i syrovou dýni a já také - mě bez chuti nepřijde, alespoň ne tedy opět zmiňovaná Hokkaido, dýně muškátová a dýně máslová) a vařím, případně peču rozpůlenou a očištěnou dýni od jader v troubě a po upečení dužninu vydlabu.
Kadla — #38ona je fajn v tom, že s ní opravdu není velká práce a jídlo ozdobí. Taky je hned měkká, když je na kostky, tak skoro dřív, než stejně velké kostky brambor. Hodí se dobře do všech slaných jídel, ale já z ní prostě nijak nadšena nejsem. Asi trpím předsudkem, že dýně je hlavně na zkrmení
Kadla — #33 Ano ano, slupka se neloupe
elly — #37Aha, díky, to jsem netušila. Já z ní ještě nevařila, dýně, tykve a podobnou zvěř moc v oblibě nemám.. :-)