liker6.jpg (104 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 50 g mletého kokosu
  • 100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 150 g cukru krupice
  • 500 ml smetany ke šlehání 38% La Formaggeria Gran Moravia
  • 250 ml rumu

liker8.jpg (165 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

V nerezovém hrnci opražte kokos. Na střední teplotu opékejte pár minut, dokud nezačne vonět. Přilijte smetanu a přiveďte k varu. Rozlámejte do ní čokoládu a nasypejte cukr. Nechejte pět minut stát.

Vyšlehejte metličkou, až se čokoláda a cukr rozpustí. Přilijte rum, promíchejte a nechejte úplně vychladnout. V hrnci nechejte dva dny v lednici. To proto, aby se krásně rozvoněl kokos. Potom přes jemné sítko přeceďte do lahve, kterou jste vymyli vřelou vodou.

Co se zbytkem kokosu, který vám zbyl v sítku? Přidejte ho do vánočního cukroví nebo do snídaňové kaše.

Likér uchovávejte v temnu a chladu. Nechejte ho alespoň 14 dní uležet.

Dobrou chuť přeje Elly.

Vyzkoušejte i další zimní likéry

Likér, který chutná i léčí - zázvorový

1.jpg (49 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Domácí vaječný likér

2.jpg (97 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama