Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 50 g mletého kokosu
- 100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 150 g cukru krupice
- 500 ml smetany ke šlehání 38% La Formaggeria Gran Moravia
- 250 ml rumu
Foto: Alena Kolaříková
Postup
V nerezovém hrnci opražte kokos. Na střední teplotu opékejte pár minut, dokud nezačne vonět. Přilijte smetanu a přiveďte k varu. Rozlámejte do ní čokoládu a nasypejte cukr. Nechejte pět minut stát.
Vyšlehejte metličkou, až se čokoláda a cukr rozpustí. Přilijte rum, promíchejte a nechejte úplně vychladnout. V hrnci nechejte dva dny v lednici. To proto, aby se krásně rozvoněl kokos. Potom přes jemné sítko přeceďte do lahve, kterou jste vymyli vřelou vodou.
Co se zbytkem kokosu, který vám zbyl v sítku? Přidejte ho do vánočního cukroví nebo do snídaňové kaše.
Likér uchovávejte v temnu a chladu. Nechejte ho alespoň 14 dní uležet.
Dobrou chuť přeje Elly.
Vyzkoušejte i další zimní likéry
Likér, který chutná i léčí - zázvorový
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Brala bych v nealko verzi.
určitě letos vyzkouším, kokos milujeme