65b3add259863obrazek.jpg
Foto: Slepičárna blog

Ingredience:

  • 140 g mandlové mouky ALIKA
  • 60 g kakaa holandského typu
  • špetka soli
  • 260 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 g kokosového oleje
  • 3 vejce
  • 130 g čokoládových čoček (hořké, seženete na zdraveorechy.cz)
    + mléčné na ozdobu

Postup:

Troubu rozehřejte na 180°C. Formu 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Do mísy si odvažte mandlovou mouku, kakao a přidejte špetku soli. Ve vodní lázni rozehřejte cukry s kokosovým olejem. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte. Vmíchejte hořké čokoládové čočky, nechte rozpustit. Poté vmíchejte vejce, prošlehejte balonovou metlou.

Suchou směs promíchejte s tekutou. Rovnoměrně rozdělte na pečicí papír. Navrch rozložte mléčné čokoládové čočky. Pečte přibližně 25 minut. Poté pomocí špejle vyzkoušejte, zda je uvnitř koláč upečený (zůstane vláčný, ne tekutý). Nechte na kuchyňské mřížce vychladnout, teprve poté podávejte. 

Zdroj receptu: Zdraveorechy.cz ve spolupráci s bloggerkou Slepičárna blog