Suroviny
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 100 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 40 g hladké mouky
- 3 vejce
na vymazání formy
- kus másla
- kvalitní kakaový prášek
Postup
Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200 °C. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Mimo oheň vmícháme cukr, vejce a po částech vsypeme mouku. Dobře promícháme a nalijeme do silikonové formy. Může být třeba na muffinky. Naplníme asi do 3/4. Formu položíme na rošt a vložíme do trouby.
Pečeme 8-10 minut.
Necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy.
Podávejte s kopečkem nesladké šlehačky nebo s kopečkem zakysané smetany. Obojí bylo skvělé. Výborné je doplnit bábovičky třeba o kopeček vanilkové zmrzliny. A ovoce...
Vyzkoušejte a uvidíte, že každému zachutnají.
Dobrou chuť přeje Elly
Čokoláda na nervy
Nejčokoládovější čokoládový cheesecake
Čokoládový dort s granátovým jablkem
Snadný čokoládový dort s malinami
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Vypadá to skvěle! Děkuji za inspiraci, asi o víkendu vyzkouším!
Hned bych si to dala!
Tak tyto dezerty miluju.