Letošní první Čokoládový ateliér ORION, v konceptu čokoládové zahrady, nabídne návštěvníkům možnost vytvořit si vlastní čokoládu, nabídne čokoládové pralinky ve tvaru květu či ochutnávku delikátní čokoládové pěny.
Své dveře otevírá: 13.–14. února v pražském hotelu Smetana, Karoliny Světlé 34, 110 00 Praha 1.
„Nová hořká receptura 68% kakaa specifická svou intenzivní a vyváženou chutí a jemnou konzistencí si velmi rychle získala oblibu milovníků kvalitní čokolády. A právě ji dáme ochutnat návštěvníkům Čokoládového ateliéru ORION. Čokolády ORION vyrábíme v olomouckém závodě a ladíme je podle našich chuťových preferencí již více než 120 let,“ uvádí Lucie Klusáková, manažerka projektu Čokoládového ateliéru ORION.
Značka ORION je již více než 120 let spjata s naší zemí. Dodnes se vyrábí v továrně ZORA v Olomouci, kde pod rukama českých mistrů čokolády vzniká celé portfolio tabulkových čokolád i tyčinek. Se značkou se pojí významné osobnosti. Jednou z nich je i tvůrce hvězdy v logu – prvorepublikový malíř Zdenek Rykr. Unikátní obaly pro tabulkové čokolády v ateliéru budou pro velký úspěch znovu inspirovány právě jeho tvorbou pro značku ORION.
Průvodcem v čokoládové zahradě ORION bude přední český čokolatiér Martin Pokorný.
120 let s námi
Udržitelné a lokální zdroje
Čokoládu ORION vyrábíme převážně z udržitelně získaných a lokálních ingrediencí. Až 80 % mléka pochází výhradně od českých a slovenských výrobců a 85 % cukru je českého původu.
Více než 30 % kakaa, které zpracovává olomoucký závod ZORA je získáno v rámci programu Nestlé Cocoa Plan a certifikováno v sytému UTZ. Nestlé Cocoa Plan, vyvinutý ve spolupráci s ICI (International Cocoa Initiative), pomáhá zlepšit životy zemědělců z Pobřeží slonoviny, zvýšit kvalitu jejich výrobků a zamezit dětské práci. Na cestu za odstraněním dětské práce se Nestlé vydalo v roce 2011. Nestlé u svých dodavatelů dosáhlo snížení dětské práce o více než 50 %.
Více informací naleznete zde.
Nový komentář
Komentáře
Jó, tak to by se mi líbilo, ale už jsem prošvihla termín
Dala bych si.
Nejlepší je s celými lískovými ořechy nebo s mandlemi. Mňam!
miluji čokoládu
čokoládu mám moc ráda ,hned bych su šla zamlsat jen to mám bohužel z ruky