V jednom nejmenovaném supermarketu si velice rádi kupujeme kokosové řezy. Dezert ze světlého a tmavého těsta, plný voňavého kokosu. Žádná suchá buchta, je úžasně vlhký, chutný.
Dala jsem se tedy do pátrání po internetu a nakonec recept našla. Při pečení jsem provedla některé drobné změny (hlavně s množstvím cukru, kterého v původním receptu bylo určitě strašně moc).
Tak s chutí do pečení
světlá část
200 g kokosu
1 plechovka Salka (395 g)
2 vejce
tmavá část
250 g másla
200 g kvalitní čokolády s vysokým podílem kakaa
1/2 hrnku cukru
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
trochu kakaa
1 hrnek mléka
2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky vanilkového prášku
Nejprve si připravíme světlé těsto, které necháme ležet bokem. Smícháme všechny suroviny dohromady.
Máslo nakrájíme na kousky a čokoládu nalámeme. Obojí dáme do misky a necháme rozpustit v mikrovlnce. Přidáme mléko a vejce. Sypké suroviny - cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový prášek smícháme zvlášť a opatrně postupně vmícháme do tekutých surovin. Vznikne řídké těsto.
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně vyložíme pečícím papírem. Teď můžeme postupovat tak, že na plech vylijeme tmavé těsto a světlé těsto nabíráme na lžíci a klademe kopečky, jeden vedle druhého, do tmavého těsta. Nebo zvolíme opačný postup. Na připravený plech naklademe kopečky světlého těsta a zalijeme tmavým těstem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Dezert je hotový, až se nám po vpichu nelepí těsto na špejli.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Určitě to bude chutnat
vypadá to dobře
Super dezert, vyzkouším ho, vypadá vážně lákavě
Myskamaus — #10 nemá to být vanilkový cukr http://www.oxalis.cz/mlete-vanilkove-lusky-10g/d-71521/
halflive — #11 není nutné spráskat sám celý plech :-) Stačí jeden kousek, tak to zas taková kalorická hrůza nebude :-)
kareta — #9 co člověk to názor, nám to někteří strávníci ještě zhodnotili jako přeslazené :-)))
kalorická bomba do kokosu ještě Salko
Co je to ten vanilkovy prasek?
....nema to byt spravne vanilkovy cukr?i
málo sladký, dnes jsem to upekla...
MŇam hned bych si dala.
Já dnes pekla tu buchtu s dírou. Ale toto by nemuselo být špatný.
elly — #4 Kdo viděl Moje tlustá řecká svatba ví, že buchta s dírou je bábovka
pinokio — #3 Skoda no, mohla jsi nam sem hodit nejaky vostrejsi fotky...
MamPeroPoKolena — #2 buchta s dírkou? co to je
Takový podobný postup je u Propadlé buchy-tmavé těsto,a do toho se dává po lžičkách tvarohové.Škoda,že nemám foťák.
Buchta s dirkou, kokotovy rez, kam na to ty nase babicky chodily...
Vypadá to dobře.