kokosové řezy

V jednom nejmenovaném supermarketu si velice rádi kupujeme kokosové řezy. Dezert ze světlého a tmavého těsta, plný voňavého kokosu. Žádná suchá buchta, je úžasně vlhký, chutný.

Dala jsem se tedy do pátrání po internetu a nakonec recept našla. Při pečení jsem provedla některé drobné změny (hlavně s množstvím cukru, kterého v původním receptu bylo určitě strašně moc).

Tak s chutí do pečení

světlá část
200 g kokosu
1 plechovka Salka (395 g)
2 vejce

tmavá část
250 g másla
200 g kvalitní čokolády s vysokým podílem kakaa
1/2 hrnku cukru
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
trochu kakaa
1 hrnek mléka
2  vejce
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky vanilkového prášku

Nejprve si připravíme světlé těsto, které necháme ležet bokem. Smícháme všechny suroviny dohromady.

Máslo nakrájíme na kousky a čokoládu nalámeme. Obojí dáme do misky a necháme rozpustit v mikrovlnce. Přidáme mléko a vejce. Sypké suroviny - cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový prášek smícháme zvlášť a opatrně postupně vmícháme do tekutých surovin. Vznikne řídké těsto.

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně vyložíme pečícím papírem. Teď můžeme postupovat tak, že na plech vylijeme tmavé těsto a světlé těsto nabíráme na lžíci a klademe kopečky, jeden vedle druhého, do tmavého těsta. Nebo zvolíme opačný postup. Na připravený plech naklademe kopečky světlého těsta a zalijeme tmavým těstem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Dezert je hotový, až se nám po vpichu nelepí těsto na špejli.

Dobrou chuť přeje elly.

TÉMATA:
MLSÁNÍ