Foto: Shutterstock
Ingredience:
- 100 g 85% čokolády
- 60 g hladké špaldové mouky
- 2 vejce
- 70 g másla
- 10 g kvalitního kakaa
- 40 g třtinového cukru
- 15 g lískooříškového másla
- na dokončení – drobné ovoce nebo ořechy
Postup:
Příprava brownies je jednoduchá. V míse nejprve promíchejte mouku, cukr a kakao. V tlustostěnném rendlíku nebo ještě lépe ve vodní lázni rozpusťte při nízké teplotě kravské máslo s čokoládou. Mezitím zapněte troubu a nechte ji předehřívat. Ideální je teplota 190 stupňů.
Přimíchejte vlažnou směs čokolády a másla, lískooříškové máslo a také vejce, vše prošlehejte metlou nebo stěrkou. Pro lepší manipulaci si nejprve zmuchlejte pečicí papír a pak jím vyložte menší formu. My jsme použili malou zapékací kameninu o rozměrech 10 × 10 cm, ideální pro pár. Pokud budete chtít brownies péct ve větším množství, stačí jen násobit použité suroviny.
Nakonec stěrkou stáhněte těsto do formy, ozdobte ořechy nebo drobným ovocem a pečte 20 minut. U větší formy se lehce prodlužuje i doba pečení.
Zdroj receptu: Babiččina volba
Čokoládové dezerty
Nejčokoládovější čokoládový cheesecake
Čokoládový fondat s ovocem a šlehačkou
Čokoládový dort s granátovým jablkem
Nový komentář
Komentáře
Čokoládové brownies nikdy neodmítnu. Už jsem vyzkoušela spoustu receptů a i když byl každý jiný, výsledek byl vždy skvělý. Jen když se v receptu uváděla bílá čokoláda, kterou nemám ráda, nahradila jsem ji hořkou.
Brownies mám ráda - z tmavé čokolády. Zkoušela jsem z bílé, ale ty nejsou tak dobré.