DSC_0112.jpg (103 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Je perfektní, když do něj vmícháte ještě lístky čerstvé rukoly. Ty doporučujeme vynechat pro malé děti. Těm většiou štiplavá rukola příliš nechutná.

Suroviny

  • 600 g vařené čočky
  • 4 velké mrkve
  • 2 petržele
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 300 g Kája Junior vcelku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje

Postup

Na tento recept můžete použít klasickou hnědou čočku, ale i černou čočku beluga. Můžete ji uvařit, ale můžete si koupit také sterilovanou v plechovce.

Cibuli nakrájejte na kostičky. Mrkev a petržel omyjte a nakrájejte také na kostičky. Stejně tak Junior Kája.
Ve velké pánvičce si zahřejte olej. Dejte na něj opékat společně cibuli i mrkev s petrželí. Ochuťte čerstvým tymiánem. Opékejte deset minut. Cibule by měla začít zlátnout, mrkev a petržel budou lehce hnědnout. Ochuťte asi půl lžičkou soli.
Nakonec přidejte kostičky Junior Káji. Opékejte ještě asi pět minut. Nakonec do pánvičky přidejte scezenou čočku. Kdo nemá dost velkou pánvičku, použije mísu.

Ochuťte balzamikem a promíchejte. Podle vlastní chuti můžete ještě přisolit, do dospělé verze můžete přidat i pepř.
Podávejte teplé nebo studené, s kouskem pečiva.

Dobrou chuť přeje Elly.

Luštěniny jsou zdravé a moc dobré

Čočka nakyselo se sázeným vejcem

cocka.jpg (141 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pstruh na másle s červenou čočkou

111.jpg (87 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Farmářské buřty s fazolemi

fazole.jpg (201 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama