Foto: Akadamie kvality

Když čočku navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná.

Ingredience:

  • 250 g zelené čočky
  • 1 malá cibule
  • 3 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 100 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • sůl, černý pepř

Postup:

Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši!
Přidejte lněná semínka, prošlehané vejce, rajčatovou pastu, sůl a pepř.
Směs dobře promícháme. Musí vzniknout pevná hmota, můžeme použít trochu hladké mouky.
A poté vytvarujeme 8 placiček.
Na rozpálené pánvi placičky opečeme z obou stran a dopečeme v troubě 10 minut na 140 °C.

Čočkové recepty na našem magazínu

Salát s čočkou beluga a kachními prsy

DSC_0451.jpg (85 KB)

Pstruh na másle s červenou čočkou

DSC_0016.jpg (87 KB)

Hrstková čočková polévka

cockova.jpg (100 KB)

Zdroj fotografií: Jana Nováková, Alena Kolaříková

Reklama