Foto: Akadamie kvality
Když čočku navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná.
Ingredience:
- 250 g zelené čočky
- 1 malá cibule
- 3 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst vlašských ořechů
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 2 lžíce lněných semínek
- 100 g strouhanky
- 2 vejce
- 2 lžíce rajčatové pasty
- sůl, černý pepř
Postup:
Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši!
Přidejte lněná semínka, prošlehané vejce, rajčatovou pastu, sůl a pepř.
Směs dobře promícháme. Musí vzniknout pevná hmota, můžeme použít trochu hladké mouky.
A poté vytvarujeme 8 placiček.
Na rozpálené pánvi placičky opečeme z obou stran a dopečeme v troubě 10 minut na 140 °C.
Čočkové recepty na našem magazínu
Salát s čočkou beluga a kachními prsy
Pstruh na másle s červenou čočkou
Zdroj fotografií: Jana Nováková, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Polévku děláme často, karbanátky jsme ještě nezkoušeli.
Karbanátky jsem už dělala různé ale čočkové ještě ne, zřejmě vyzkouším.
Tak ty jsem ještě nedělala, musím vyzkoušet.
Recept vyzkouším...Občas dělávám karbenátky hrachové...
Tak ty karbenátky bych ráda ochutnala :-)
karbanátky dělávám podobně, čočka se musí pomixovat opravdu jen malou chviličku, ať jsou jí kousky a semínka nemixuji, jen ořechy
Měli jsme dnes čočku, karbanátky někdy zkusím.