jpeg-20https-3A-2F-2Fd2mxuefqeaa7sj.cloudfront.net-2Fs-57DBBA3BD6BEBD652313C42F492F67C5D7A9B8D075C71BCF30AA5B630EC33FCB-1516808283436-file.jpg
1 bal. hotového těsta na závin anebo těsto na závin podle základního receptu

Na náplň:

  • 500 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 180 g pšeničné krupice
  • 100 g Korunního cukru krupice
  • 100 g hrozinek
  • 70 g másla na potření
  • 50 g másla do náplně
  • 50 g mletých mandlí
  • 3 vejce
  • 1 špetka
  • máslo na vymazání formy

Na polevu:

  • 250 ml mléka
  • 100 g Korunního BIO cukru krystalu

Na servírování:

  • Cukr moučka – mlýnek na posypání

Mléko se solí a máslem přivedeme do varu a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Do vychladnuté krupicové hmoty postupně přidáme žloutky a smetanu. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků a cukr krupici. Těsto na závin vytáhneme natenko, potřeme náplní a posypeme hrozinkami a mandlemi. Štrúdl srolujeme, vložíme do formy na pečení vytřené máslem a obložíme máslovými vločkami. V předehřáté troubě pečeme při teplotě 170 °C přibližně 35 minut, aby povrch zůstal světlý. Mléko s cukrem za stálého míchání přivedeme do varu a nalejeme na štrúdl. Pečeme dalších 15 minut. Nahrubo posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Shutterstock/Moravskoslezské cukrovary, a. s.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama