1 bal. hotového těsta na závin anebo těsto na závin podle základního receptu
Na náplň:
- 500 ml mléka
- 250 ml smetany
- 180 g pšeničné krupice
- 100 g Korunního cukru krupice
- 100 g hrozinek
- 70 g másla na potření
- 50 g másla do náplně
- 50 g mletých mandlí
- 3 vejce
- 1 špetka
- máslo na vymazání formy
Na polevu:
- 250 ml mléka
- 100 g Korunního BIO cukru krystalu
Na servírování:
- Cukr moučka – mlýnek na posypání
Mléko se solí a máslem přivedeme do varu a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Do vychladnuté krupicové hmoty postupně přidáme žloutky a smetanu. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků a cukr krupici. Těsto na závin vytáhneme natenko, potřeme náplní a posypeme hrozinkami a mandlemi. Štrúdl srolujeme, vložíme do formy na pečení vytřené máslem a obložíme máslovými vločkami. V předehřáté troubě pečeme při teplotě 170 °C přibližně 35 minut, aby povrch zůstal světlý. Mléko s cukrem za stálého míchání přivedeme do varu a nalejeme na štrúdl. Pečeme dalších 15 minut. Nahrubo posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Shutterstock/Moravskoslezské cukrovary, a. s.
Nový komentář
Komentáře
To je dobrota.
může být dobrý ,píšu si recept a vyzkouším
vypadá luxusně a určitě bude moc dobrý ..leč moje vrozená lenost dává přednost moučníkům rychle udělaným a nejlépe z jedné mísy
Kávičku na stole zrovna mám ale ten štrudlík chybí...
taky vyzkouším
Vyzkouším, vypadá to skvěle.