62a9eec8cfefdobrazek.pngFoto: Billa

Suroviny:

  • 12 plátků bílého toustového chleba
  • 70 g másla
  • 600 g stehenních řízků
  • sůl, pepř
  • 100 g polníčku
  • 100 g rajčat
  • 1 cibule
  • 20 g ančoviček
  • 100 g majonézy
  • 50 g parmezánu
  • 4 vejce
  • 1 citron

Postup:

Očištěné kuře osolte a opepřete, zprudka opečte na grilu a po upečení zabalte do alobalu. Nechte 10 minut odpočívat. Toustový chléb opečte na grilu a potřete máslem. Na první plátek toustu dejte
polníček, rajčata a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše zakápněte citronem a osolte. Položte druhý plátek toustu, potřete ho majonézou a přidejte kuře, ančovičky a předem připravené volské
oko. Zastrouhejte parmezánem a zaklopte posledním toustem. Tousty zajistěte párátky a překrojte.

Zdroj receptu: Autor receptu je šéfkuchař a ambasador privátní značky masných produktů Vocílka, které koupíte v obchodech BILLA, Jan Punčochář.

Máme pro vás i jiné kuřecí recepty:

Reklama