Suroviny:
- 12 plátků bílého toustového chleba
- 70 g másla
- 600 g stehenních řízků
- sůl, pepř
- 100 g polníčku
- 100 g rajčat
- 1 cibule
- 20 g ančoviček
- 100 g majonézy
- 50 g parmezánu
- 4 vejce
- 1 citron
Postup:
Očištěné kuře osolte a opepřete, zprudka opečte na grilu a po upečení zabalte do alobalu. Nechte 10 minut odpočívat. Toustový chléb opečte na grilu a potřete máslem. Na první plátek toustu dejte
polníček, rajčata a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše zakápněte citronem a osolte. Položte druhý plátek toustu, potřete ho majonézou a přidejte kuře, ančovičky a předem připravené volské
oko. Zastrouhejte parmezánem a zaklopte posledním toustem. Tousty zajistěte párátky a překrojte.
Zdroj receptu: Autor receptu je šéfkuchař a ambasador privátní značky masných produktů Vocílka, které koupíte v obchodech BILLA, Jan Punčochář.
Máme pro vás i jiné kuřecí recepty:
- Piknikové kuře na grilu
- Kuřecí plátek s mozzarellou a křupavým salátem
- Kuřecí stehno na smetaně a jablečném octu
Nový komentář
Komentáře
jak se tohle jí?