image.jpg
Ilustrativní foto: Shutterstock

Ingredience:

4 porce

  • 2 plechovky cizrny (850 ml)
  • 3 jarní cibulky (110 g)
  • 1 červená paprika (130 g)
  • 2 mrkve (120 g)
  • 3 lžíce majonézy (60 g)
  • 1 lžička dijonské
  • hořčice (10 g)
  • 1 špetka soli (5 g)
  • 1 špetka pepře (5 g)
  • 1 lžíce čerstv. kopru (10 g)
  • 1 hrst pražených
  • ořechů (45 g)
  • 1 hrst bazalky (10 g)
  • 8 krajíců celozrnného
  • chleba (8 × 60 g)

Příprava

V mixéru si rozmixujeme slitou cizrnu, popřípadě ji můžeme rozmačkat i šťouchadlem na brambory, pokud chceme zrnitější texturu. K této směsi nakrájíme na jemno jarní cibulku a červenou papriku. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Všechno ještě dochutíme majonézou, dijonskou hořčicí a bylinkami. Promícháme, ochutnáme, popřípadě osolíme a přisypeme slunečnicová semínka, aby to křupalo. Směs pak bohatě namažeme na chleba a oběd je hotový. Mandarinka poslouží jako skvělá sladká tečka.

Zdroj receptu: Velká obědová bichle od P. Mähringové a V. Břicháčkové