Ilustrativní foto: Shutterstock
Ingredience:
4 porce
- 2 plechovky cizrny (850 ml)
- 3 jarní cibulky (110 g)
- 1 červená paprika (130 g)
- 2 mrkve (120 g)
- 3 lžíce majonézy (60 g)
- 1 lžička dijonské
- hořčice (10 g)
- 1 špetka soli (5 g)
- 1 špetka pepře (5 g)
- 1 lžíce čerstv. kopru (10 g)
- 1 hrst pražených
- ořechů (45 g)
- 1 hrst bazalky (10 g)
- 8 krajíců celozrnného
- chleba (8 × 60 g)
Příprava
V mixéru si rozmixujeme slitou cizrnu, popřípadě ji můžeme rozmačkat i šťouchadlem na brambory, pokud chceme zrnitější texturu. K této směsi nakrájíme na jemno jarní cibulku a červenou papriku. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Všechno ještě dochutíme majonézou, dijonskou hořčicí a bylinkami. Promícháme, ochutnáme, popřípadě osolíme a přisypeme slunečnicová semínka, aby to křupalo. Směs pak bohatě namažeme na chleba a oběd je hotový. Mandarinka poslouží jako skvělá sladká tečka.
Zdroj receptu: Velká obědová bichle od P. Mähringové a V. Břicháčkové
Nový komentář
Komentáře
Asi někde soudruzi udělali chybu. Nadpis? Fotka? Recept?
4 porce? Když sečtu suroviny, budou to jíst tři dny.