Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny:

  • 200 g cizrny
  • 20 g česneku
  • 2 ks vajec
  • 170 ml řepkového oleje
  • 50 g strouhanky
  • 50 g sýru eidam
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, mletý pepř

Postup:

Cizrnu necháme přes noc namáčet, druhý den propláchneme a uvaříme do měkka. Zchlazenou ji rozmixujeme a přimícháme vejce, strouhanku, sýr, česnek, olej, sůl a koření. Vytvoříme 4 kusy placiček na jednu porci, které opečeme na oleji. V mezičase připravíme zálivku – do jogurtu přimícháme nastrouhaný česnek, sůl a provensálské bylinky. Hotové cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem a doplněné o salát z čerstvé zeleniny.

Foto: menugold

Reklama