Cizrna je skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny, díky čemuž kari dobře zasytí a zároveň podpoří trávení. V kombinaci s rajčaty, kokosovým mlékem a aromatickým kořením, jako je kurkuma, římský kmín nebo garam masala, vzniká lahodný pokrm, který nejen dobře chutná, ale i krásně voní.
Nejlépe chutná s jasmínovou nebo basmati rýží, ale skvěle se hodí i s naanem nebo pita chlebem.
A bonus? Příprava je překvapivě jednoduchá a rychlá. Ideální i na druhý den – chutě se krásně propojí.
Foto: Království chuti
Suroviny
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- kousek čerstvého zázvoru
- 800 g sterilované cizrny
- 400 g krájených rajčat
- čerstvý koriandr
- Garam Masála od Království chuti
- 240 g tofu
- 100 ml kokosového mléka
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 ml vody
- šťáva z limety
- chilli paprička čerstvá
- sůl
- rýže
Postup
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem, přidáme tofu, které osmahneme a následně vrchovatou kávovou lžičku Garam Masály od Království chuti. Kořenicí směs necháme rozvonět. Přidáme sterilovanou cizrnu, krájená rajčata, zeleninový vývar, vodu a nastrouhaný čerstvý zázvor a na mírném ohni povaříme, dokud se značná část vývaru a vody nevyvaří. Zalijeme kokosovým mlékem a 5 minut prohřejeme. Nakonec osolíme a zakápneme šťávou z limety a přidáme pokrájenou chilli papričku dle chuti a posypeme čerstvě posekaným koriandrem. Jako přílohu podávejte rýži.
Zdroj foto a receptu: Království chuti
Nový komentář