Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct!
Je vhodná pro přípravu zdravých a chutných pomazánek, které jsou alternativou klasických majonézových salátů, a využití najde také v teplé kuchyni např. do polévek. Navíc z ní můžete vykouzlit výborný krém na váš dezert, nebo rovnou upéct celý cheesecake. Vyzkoušejte některý z našich receptů na: www.facebook.com/mojelucina nebo www.varimeslucinou.cz.
Inspirujte se i naším dnešním receptem na Lučinový dortík s malinami. V průběhu dalších týdnů jsme pro vás připravlli dalších 6 receptů s lahodnou Lučinou!
Lučinový dortík s malinami
Příprava: 30 minut
Porcí: 8
Co potřebujeme
3 balení Lučiny 100 g
1 vejce
140 - 150 g čokoládových sušenek
50 g měkkého másla
2 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový cukr
150 g malin
Postup při vaření
Vejce rozdělte na žloutek a bílek. Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s jemně rozdrcenými sušenkami. Do 6 až 9 formiček na muffiny vytvořte z těsta 1cm vysokou stlačenou vrstvu a dejte do rozehřáté trouby na 150 °C na 15 minut. Po upečení nechte vychladnout. Maliny omyjte, osušte a rozdělte do formiček. Z bílku a cukru vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do 300 g Lučiny. Každou formičku naplňte Lučinou se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut na 150 °C, pak 10 minut na 110 °C a nechte vychladnout v otevřené troubě.
Tip
Ozdobte podle vaší fantazie.
Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz
Nový komentář
Komentáře
vypadá to pěkně,lučinu mám ráda
To nevypadá vůbec špatně!
Lučina je výborná
to vypadá krááásně
Už mam zase hlad.
Nejdřív článek o dietě a pak jeden recept, teď druhej recept.....a mažu do lednice
Mňam!!
