Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct!

Je vhodná pro přípravu zdravých a chutných pomazánek, které jsou alternativou klasických majonézových salátů, a využití najde také v teplé kuchyni např. do polévek. Navíc z ní můžete vykouzlit výborný krém na váš dezert, nebo rovnou upéct celý cheesecake. Vyzkoušejte některý z našich receptů na: www.facebook.com/mojelucina nebo www.varimeslucinou.cz.

lucinalogo

Inspirujte se i naším dnešním receptem na Lučinový dortík s malinami. V průběhu dalších týdnů jsme pro vás připravlli dalších 6 receptů s lahodnou Lučinou!

kosicek

Lučinový dortík s malinami

Příprava: 30 minut
Porcí: 8

Co potřebujeme

3 balení Lučiny 100 g
1 vejce
140 - 150 g čokoládových sušenek
50 g měkkého másla
2 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový cukr
150 g malin

lucina12

Postup při vaření

Vejce rozdělte na žloutek a bílek. Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s jemně rozdrcenými sušenkami. Do 6 až 9 formiček na muffiny vytvořte z těsta 1cm vysokou stlačenou vrstvu a dejte do rozehřáté trouby na 150 °C na 15 minut. Po upečení nechte vychladnout. Maliny omyjte, osušte a rozdělte do formiček. Z bílku a cukru vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do 300 g Lučiny. Každou formičku naplňte Lučinou se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut na 150 °C, pak 10 minut na 110 °C a nechte vychladnout v otevřené troubě.

Tip
Ozdobte podle vaší fantazie.

Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz

TÉMATA:
GASTRONOMIE