IMG_0883.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 500 g vaječných čínských nudlí
  • 400 g krevet
  • 1 velká cibule
  • 6 stroužků česneku
  • sweet chilli sauce
  • sojová omáčka
  • omáčka pad thai
  • sůl a pepř podle chuti 
  • 3 mrkve
  • 1 - 2 barevné papriky
  • 150 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • čerstvý koriandr
  • olej

Postup

Nudle dejte do velké mísy nebo hrnce a zalijte horkou vodou. Přidejte 2 lžíce soli a přiklopte poklicí. Nechejte odstát a nudle není potřeba vařit.

Připravte si kvalitní wok pánev a zahřejte v ní olej. Opečte cibuli a prolisovaný česnek. Až začne tmavnout, přidejte mrkev na malé nudličky a dále restujte společně. Až bude mít zelenina krásnou barvu a mrkev trochu změkne, přendejte do misky.

Do pánve vsypejte krevety a restujte pár minut. Přidejte zvolené omáčky, nakrájenou papriku a čerstvý nebo mražený hrášek. Opékejte společně, na vyšší teplotu. Ochutnávejte a podle chuti přidejte další omáčky a sůl.

Nakonec přidejte uvařené, scezené nudle.

Ještě pár minut restujte společně.

Podávejte zhusta posypané nasekaným čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

11.jpgFoto: Alena Kolaříková

12.jpgFoto: Alena Kolaříková

13.jpgFoto: Alena Kolaříková