6149a41bdeb30obrazek.pngIlustrační foto: Shutterstock

Doba přípravy + vaření: 25-30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience:

  • 10 g chilli (čerstvé, v prášku nebo vločky)
  • 1 lžíce solamylu
  • 300-400 gramů kuřecích prsou
  • 200 ml bílého vína
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší červená cibule
  • 1 zelená nebo červená paprika
  • 1 lžíce sladké sójové omáčky
  • 1 větší vejce
  • špetka soli
  • špetka sladké papriky
  • 1 lžička koření na čínu
  • slunečnicový nebo kokosový olej na smažení

Postup:

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky a dejte je do misky spolu s kořením na čínu, solamylem, solí, sójovou omáčkou a vajíčkem. Maso můžete, ale nemusíte, dochutit mletou paprikou. Vše zalijte bílým vínem, směs pečlivě promíchejte a nechte chvíli odpočívat. Mezitím si oloupejte mrkev na plátky, na větší kousky nakrájejte papriku i cibuli. Chilli papričku nakrájejte na kolečka. Cibuli osmažte na oleji a po chvíli přidejte mrkev, obě papriky a krátce orestujte. K orestované zelenině přidejte kuřecí maso a podlijte vodou.
Vařte do měkka a podávejte s rýží nebo nudlemi.

TIP: Místo tradičního bílého vína z hroznů můžete použít také bílé ovocné víno. Do číny se skvěle hodí třeba Angrešťák od české značky Rybízák.

Uvařte si s námi exotická jídla

Laksa podle Jamie Olivera

laksa.jpg (86 KB)

Kuře v těstíčku po asijsku

asijskekure.jpg (144 KB)

Vietnamské nudle s masem a zeleninou

nudle.jpg (105 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama