Suroviny
80 g másla
trochu hladké mouky
sůl, pepř a muškátový oříšek
masový vývar
150 ml smetany (nemusí být)
150 g eidamu
starší houska nebo rohlík
Postup
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme na rozpáleném másle doměkka. Zasypeme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a kořením. Vaříme asi 15 až 20 minut.
Poté můžeme přilít smetanu.
Na talířích posypeme strouhaným sýrem a kostičkami osmahnuté housky.
Dobrou chuť přeje Lucinda.
Nový komentář
Komentáře
Mopsička — #9 aj my mame radi cesnecku
Podobně vypadá česneková, tu milujeme
Já přidávám trošku česneku. Ta chuť je pak výraznější, cibule převládá.
Smetanu nedávám, krájím na hodně tenko a dávám tymián.
Také ji tak vařím, je moc dobrá. Znám ještě jeden recept - když byli hoši malí, měli ji moc rádi: na másle osmahnout do zlatova nakrájenou cibulku (hodně cibulky). Zaprášit moukou, zalít mlékem, povařit, dochutit solí, podávat s kostičkami osmahnutého chleba.
V nějakém TV pořadu o vaření krájel kuchař cibuli na velké kusy. Zkusila jsem cibuli krájet zhruba na šestiny a myslím si, že polévka je taková nějaká cibulovatější
...jedna z nejlepších mňamek, co znám (samozřejmě ta moje).
Chodim na ni do Panera Bread, je uzasna.