Suroviny
200 g cibule
30 g másla
250 ml masového vývaru
30 g hladké mouky
100 ml sladké smetany
sůl a pepř
Postup
Oloupanou cibuli zpěníme na másle a zalijeme vývarem. Uvaříme ji doměkka a propasírujeme nebo rozmixujeme ve vývaru. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Poté přidáme smetanu a omáčku osolíme, opepříme a ještě chvíli povaříme.
Dobrou chuť přeje PetraM.
Nový komentář
Komentáře
tak to nemusim
ne ne
ta smetana mi tam vadí
moje babička dělala cibulovou omáčku nasladko, mohli jsme se s bráchou po ní utlouct
to bych se uprděla, raděj nebudu riskovat
Cibulová jíška zalitá vývarem a smetanou se dá uvařit i v jednom hrnci. Tak proč špinit tolik nádobí?