Recept na naše oblíbené pečivo jsem našla na stránkách Šárky Škachové. A protože s klidem se můžu zaručit za to, že recepty od ní jsou vždycky skvělé, s chutí jsem se pustila do práce. A výsledek neměl chybu!
Suroviny
1 čajová lžička sušeného droždí
300 g pšeničné krupice hrubé
200 g polohrubé mouky
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička soli
3 polévkové lžíce panenského olivového oleje
(špetka chilli papriček je tam navíc, ale mě chilli prostě nikdy nerozčílí)
350 ml vody
Postup
Kdo z vás vlastní domácí pekárnu, má většinu práce ušetřenou. Máte dvě možnosti. Necháte si umíchat pouze těsto a ciabattu upečete v troubě. Nebo si pekárnu nastavíte na normální režim, velký chléb a středně propečenou kůrku a vyrobíte ciabattu netradičního tvaru (ale bez práce).
K letnímu grilování je toto domácí pečivo ideální!
Nový komentář
Komentáře
Ciabatty jsem doma dělala jen jednou a druhý den už byly gumové. Recept určitě vyzkouším.
O ciabattu se snažím už dlouho, ale stále to není ono. Tak určitě vyzkouším tuhle - uvidíme, co udělá ta krupice:). Jinak je na ní ideální česnekové máslíčko - přidávám pro lepší roztíratelnost majolku (Hellmanns).