grilovací tipy

Čeká vás víkendová grilovačky a pátráte po tipech, kterými opět okouzlíte všechny její hosty? Tak vyzkoušejte náš rychlý dip, skvělé grilované portobello a lososa ochuceného domácí solí.

Tentokrát jsou to samé snadné tipy. Na jídlo, kterým potěšíte ty, kteří maso zrovna nemusí. Na domácí sůl, kterou použijete nejen na lososa. A také na skvělý dip, který se hodí k masu, rybám i grilované zelenině.

Domácí pekelná sůl

  • hrubá sůl
  • sušený česnek
  • chilli
  • cayenský pepř

Všechny suroviny smíchejte a lehce promixujte ve food procesoru. Naplňte do skleniček a používejte na libovolné dochucovaní nejen při grilování.

pekelná sůl

Grilované portobello

  • 4 hlavičky portobello
  • 150 g mozzarelly
  • 150 g cherry rajčat
  • sůl
  • pepř

Z hlaviček portobello odlomte nožky. Když je nasekáte, podusíte se šalotkou a doladíte smetanou, budete mít super houbovou omáčku ke grilovanému masu.

Hlavičky zevnitř osolte a opepřete. Naskládejte na ně plátky mozzarelly a kolečka cherry rajčat. Dejte na gril a grilujte asi 10-15 minut.

grilované portobello

Koprový dip se sušenými jedlými květy

  • 250 g zakysané smetany
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • sůl
  • pepř
  • sušené jedlé květy

Všechny suroviny kromě květů smíchejte. Dochuťte podle vašeho vlastního vkusu. Jedlé květy jsou super věc a seženete je třeba ve specializovaných prodejnách se zdravými nebo gurmánskými surovinami. Nebo si je nasušte sami.

koprový dip

Dobrou chuť přeje Elly.

Další grilovací dobroty na víkend!

asijský bůček

grilované papriky

kuřecí špíz

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková