Čeká vás víkendová grilovačky a pátráte po tipech, kterými opět okouzlíte všechny její hosty? Tak vyzkoušejte náš rychlý dip, skvělé grilované portobello a lososa ochuceného domácí solí.
Tentokrát jsou to samé snadné tipy. Na jídlo, kterým potěšíte ty, kteří maso zrovna nemusí. Na domácí sůl, kterou použijete nejen na lososa. A také na skvělý dip, který se hodí k masu, rybám i grilované zelenině.
Domácí pekelná sůl
- hrubá sůl
- sušený česnek
- chilli
- cayenský pepř
Všechny suroviny smíchejte a lehce promixujte ve food procesoru. Naplňte do skleniček a používejte na libovolné dochucovaní nejen při grilování.
Grilované portobello
- 4 hlavičky portobello
- 150 g mozzarelly
- 150 g cherry rajčat
- sůl
- pepř
Z hlaviček portobello odlomte nožky. Když je nasekáte, podusíte se šalotkou a doladíte smetanou, budete mít super houbovou omáčku ke grilovanému masu.
Hlavičky zevnitř osolte a opepřete. Naskládejte na ně plátky mozzarelly a kolečka cherry rajčat. Dejte na gril a grilujte asi 10-15 minut.
Koprový dip se sušenými jedlými květy
- 250 g zakysané smetany
- 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- sůl
- pepř
- sušené jedlé květy
Všechny suroviny kromě květů smíchejte. Dochuťte podle vašeho vlastního vkusu. Jedlé květy jsou super věc a seženete je třeba ve specializovaných prodejnách se zdravými nebo gurmánskými surovinami. Nebo si je nasušte sami.
Dobrou chuť přeje Elly.
Další grilovací dobroty na víkend!
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Díky za super tipy, na letošní sezonu jsem si objednal z https://armik.cz/gril-na-drevene-uhli-kotlovy-cattara-bari-46cm/ úplně nový gril na dřevěné uhlí, takže hledám inspiraci co na něm jako první vyzkoušet. Nejvíce mě lákají ty grilované špízy.
Taky už se moc těším až venku bude hezky teplo a budeme zase moct na zahradě grilovat. Manžel letos koupil nový, větší zahradní gril, takže si myslím, že to půjde jedna báseň. :-) Třeba to grilované portobello zní moc dobře, to určitě musíme vyzkoušet. :-)
Už aby se dalo grilovat za hezkého počasí
už se těším