1.jpg (103 KB)

Foto: Chef Dejv

Pomazánky se hodí na jakýkoliv druh pečiva. Můžete je namazat dětem na svačinu, přibalit si je do piknikové tašky, manželovi do práce. Pomazánku hravě připraví i děti a pak si ji dokážou samy namazat třeba na rohlík. Vyzkoušejte dva nové recepty.

Tuňáková pomazánka

  • konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji (cca 200 g)
  • 200 g žervé nebo Lučiny
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • špetka soli
  • špetka černého pepře
  • citronová šťáva podle chuti
  • trocha nadrobno nakrájené jarní cibulky
  • kousek nadrobno nakrájeného řapíkatého celeru
  • kousek pažitky nakrájené nadrobno

Z tuňáka slijte vodu nebo olej. Dejte do misky. Přidejte krémový sýr a zbylé suroviny. Promíchejte a dejte odpočinou do lednice.

Papriková pomazánka

  • 250 g tvarohu
  • 1/2 červená paprika
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • černý pepř
  • 80 g změklého másla
  • nadrobno nasekaná pažitka
  • trocha citronové šťávy

Do misky dejte tvaroh, nadrobno nakrájenou červenou papriku, sladkou papriku, sůl, pepř, trochu změklého másla, pažitku, citronovou šťávu. Vše spolu hezky vymíchejte a dejte do lednice.

Dobrou chuť přeje Chef Dejv.

Upečte si k pomazánkám domácí pečivo

Pain a l’ancienne - rustikální bagety

2.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Křupavé domácí rohlíky

3.jpg (74 KB)

Foto: Darina Egerová

Housky se lněným semínkem

4.jpg (103 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama