pomazankamedved.jpg (38 KB)

Medvědí česnek chutná nejlépe v době, kdy ho najdete čerstvý v přírodě. Dá se zamrazit, usušit nebo uchovat jako pesto, čerstvý je však nejchutnější a nejzdravější. Ochutí nejrůznější pomazánky, můžete do něj naložit maso nebo přidat do salátu. Jeho chuť je jemně česneková a nejen, že si pochutnáte, prospějete také svému zdraví.

Bagetky s medvědí pomazánkou a křepelčími vajíčky

  • 1 francouzská bageta
  • 250 g žervé
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 hrsti nasekaného medvědího česneku
  • sůl
  • pepř
  • křepelčí vajíčka 

Žervé smíchejte s jogurtem a majonézou. Medvědí česnek nasekejte nadrobno a přimíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Pomazánka je hotová. 

Připravte sázená křepelčí vejce.

Bagetu nakrájejte šikmo na kolečka, namažte pomazánkou a ozdobte křepelčími vajíčky.

medved.jpg (103 KB)

Pomazánka s medvědím česnekem a vlašským ořechy

  • 250 g Lučiny 
  • sůl a pepř na dochucení
  • hrst vlašských ořechů
  • hromádka medvědího česneku
  • 1 červená cibule
  • kousek másla

Medvědí česnek nasekejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno a dozlatova osmahněte na másle. Nechejte vychladnout.

Vlašské ořechy nasekejte nadrobno a můžete také opražit nasucho na pánvi. Všechny tyto suroviny smíchejte s lučinou, můžete však použít i obyčejný tvaroh.

Dochuťte solí a pepřem. Vychlaďte a podávejte s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť přeje Elly a Solnička v kuchyni.

Máte svou oblíbenou pomazánku s medvědím česnekem? Napište nám recept do diskuze a inspirujte ostatní.

Recept na pomazánky, které se vám budou hodit

Rychlá pomazánka z krabích tyčinek

pomazanka1.jpg (130 KB)

Lehká pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou

pomazanka2.jpg (128 KB)

Jarní vajíčková pomazánka

pomazanka3.jpg (96 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková, archiv redakce

Uložit

Uložit

Reklama