Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 2 větší šalotky
- 3 - 4 stroužky česneku
- 100 g řapíkatého celeru
- olivový olej
- krájená rajčata v konzervě nebo rajčatová passata (přibližně 700 g)
- 200 ml suchého bílého vína
- 300 g nastrouhané dýně
- 500 ml rybího vývaru
- 900 g mořské štiky
- sůl, červený pepř a citron na ochucení
- 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
- petrželka
Postup
Ve větším hrnci zahřejte olivový olej a vsypejte na něj nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a na malé kostičky nakrájený celer. Opékejte společně dozlatova.
Zalijte bílým vínem, které prudkým varem nechejte zcela odpařit. Přidejte rajčatovou passatu, rybí vývar a nastrouhanou dýni.
Vařte 20 minut a poté rozmixujte dohladka.
Přidejte na kousky nakrájených 700 g mořské štiky a nakládaný pepř. Vařte dalších 10 minut. Mezitím si zbylou rybu nakrájejte na menší kousky, ochuťte solí a pepřem a opečte na trošce olivového oleje.
Polévku stále ochutnávejte a podle chuti přidejte sůl, červený pepř a citronovou šťávu.
Podávejte na talíři nebo v misce, ozdobené opečnými kousky mořské štiky, petrželkou, kouskem citronu. Ideální přílohou je čerstvá bageta nebo chléb.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář