Čtenářka monkee dokáže spoustu věcí spráskat a vyrobit a ještě více jich miluje. A ochutnat by chtěla výbornou mořskou rybu. Díky monkee za Váš příspěvek. Kambalu jsem doma připravoval cca před rokem a její maso je opravdu chutné…
Pěkný červencový den všem.
Počítám se mezi ty, co mají rádi kvalitní a chutné potraviny a klidně jich může být hodně, chi chi. Dokážu se přeplácat kvalitní čokoládou stejně jako kotlem výborného dubového salátu (můj poslední objev).
Dokážu se napráskat výborným pstruhem na másle stejně jako cuketou nebo lilkem naplněným kopcem dobře ochucené sekané. Tu sekanou si dělám sama a sama si do ní melu maso.
Dokážu si vychutnat čerstvý domácí chleba namazaný máslem, posypaný výbornou mořskou solí s bylinkami (od J***a je nepřekonatelná) a k němu přikusovat slaďounkou mrkev.
Dokážu se naládovat při nedělní svačině originálním italským tiramisu stejně jako klasickým koláčem s tvarohem, mákem a povidly. Sama si peču chleba i housky, užívám si přitom pocitu, že vím, co v nich mám a hlavně, co v nich NEMÁM.
Miluju různá koření a miluju všechnu možnou zeleninu. Proto představa hodnotného oběda pro mě znamená dobře ochucený kus masa (nebo i nudličky či mletá směs) s kupou dobře namíchaného zeleninového salátu místo klasické přílohy, pokaždé jiného. I když přiznám, brambory, hranolky a bramborovou kaši miluju taky.
Taky miluju bramborové šlejšky s mákem (každý ať si dosadí svůj název podle kraje, v němž žije), domácí pizzu nebo plněné ovocné knedlíky.
Prostě miluju různorodou stravu a zásadní je pro mě chuť. A taky to, že když si jídlo připravím sama, vím, co v něm je. A kde a jak nakupuju? Využívám všechny možnosti, které se mi naskytnou, tržišť i prodejen masa mám v okolí dost a vždycky uvítám, když znám i původ potraviny. Že někdy vyjde jídlo na 15 Kč a někdy na 80? V průměru jím tak, abych všechny peníze neprojedla a zbylo i na jiné věci a koníčky.
Sama si velím a sama si uvařím a sním. A když přiberu, zlobit se můžu jen sama na sebe.
monkee
A jakou potravinu bych chtěla ochutnat? Určitě nějakou, u nás málo dostupnou, ČERSTVOU mořskou rybu, např. kambalu. Mražené u nás koupím, s těmi čerstvými už je to poslabší...
Dáváte v jídle přednost kvalitě, nebo kvantitě?
- Kupujete potraviny ve slevách?
- Nebo výhradně od malovýrobců?
- Dáváte přednost značce BIO?
- Nakupujete na trzích?
- Změnili se vaše návyky a chutě časem, jako mně?
- Fandíte spíše Pohlreichovi, nebo Babicovi?
Na všechny vaše příspěvky se těším na redakčním e-mailu.
Jednu z vás dnes na konci editace v 16. hodin odměním. Ke svému příspěvku napište, o jaký druh potraviny, o které sníte, ale ještě jste ji neměla možnost ochutnat, máte zájem, a já jedné z vás přání splním! K mání je dnes v podstatě cokoliv, od šnečích jater (nestojí to za to) po krokodýlí maso (chutná jako kuřeryba) …
Nový komentář
Komentáře
Poslední dobou moc ryby nemusím,akorát lososa a na Vánoce smaženého kapra....mám ráda i uzené ryby.kamabalu jsem ještě neměla,ale zkusila bych ji
Rybiček jsem již ochutnala hodně ale tuhle zatím ne ani jsem na ni zatím nikde nenarazila.
Rikina — #3 Když se nechce, je to horší než když se nemůže
arminka — #10 Toho jsem taky mívala, na brigádě v Německu dokonce čerstvě vyuzeného. To jsme těm našim domácím záviděli, že si ho můžou dopřát častěji.
Já zas miluju pražmu
Pamatuji se, že mamka kupovávala uzeného platýse - ten mi chutnal a kambala je z řádu platýsovitých takže bude určitě dobrá
To jsem nikdy nechutnala,ale ryby můžu.
mořské potvůrky jsem neochutnala, nemám na to odvahu
Mořské potvůrky můžu.Obzvlášť mi chutnají krabí klepýtka a losos.A vynikající jsou krevety na česneku.
Rikina — #3 ale pečení mě baví
a tebe?
tak ta je vynikající!!! doporučuji
tak to jsem ještě nikdy neslyšela, že existuje nějaká ryba kambala
Hezký výčet dobrot.
To já si sice taky sama velím, ale sama si neuvařím, poněvadž vaření mě zoufale nebaví. Takže jsem se postupem času dopracovala situace, kdy jím převážně věci, co se vařit nemusí. Popřípadě je uvařil někdo jiný a potom vesměs netuším, z čeho.
Ovšem představa času stráveného u plotny je stále natolik odpuzující, že si radši nechám zajít chuť, než abych šla vařit, byť třeba jen ty šišky s mákem... tam bych skončila už na tom, že mák nemám na čem umlít.
Rybičky taky můžu, jednou jsem dostala celou krabici od kluků z Norska...to byla mňamka....