Na pesto:
- 2 hrsti čerstvého medvědího česneku
- 100 g strouhaného parmazánu
- 60 g vlašských ořechů
- 100 ml olivového oleje
- šťáva z 1 citrónu
- sůl podle chuti
Na těsto:
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 g polohrubé špaldové mouky
- 1 balíček Kypřicího prášku s vinným kamenem Dr. Oetker
- 1 zarovnaná KL soli
- 150 ml olivového oleje
- 100 ml vlažné vody
- 4 PL připraveného pesta z medvědího česneku
- 250 g mini mozzarelly
Na potření a posypání:
- 1 PL olivového oleje
- 50 g dýňových semínek
Ještě potřebujeme:
ponorný mixér
plech na pečení (30 x 40 cm)
Příprava:
Na přípravu pesta vložíme do mísy medvědí česnek, parmazán, ořechy, olej, šťávu a sůl a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme dohladka.
Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kypřicím práškem a solí. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi půl hodiny odpočinout. Poté těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme je prsty do oválu. Jednu část těsta potřeme pestem a naneseme rovnoměrně na půlky nakrájenou mozzarellu. Přiložíme druhou část těsta a po okrajích přitlačíme, aby nám náplň nevytékala. Chlebík přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch potřeme olejem a posypeme semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200-220 stupňů zhruba 40 minut.
TIP: Pesto můžete využít i na špagety nebo palačinky.
Tento recept se vám bude možná dnes také hodit:
Nový komentář