6065aafb75d57obrazek.png6065ab01cc7c6obrazek.pngFoto: Dr. Oetker

Na pesto:

  • 2 hrsti čerstvého medvědího česneku
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 60 g vlašských ořechů
  • 100 ml olivového oleje
  • šťáva z 1 citrónu
  • sůl podle chuti

 Na těsto:

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 100 g polohrubé špaldové mouky
  • 1 balíček Kypřicího prášku s vinným kamenem Dr. Oetker
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 150 ml olivového oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 4 PL připraveného pesta z medvědího česneku
  • 250 g mini mozzarelly

Na potření a posypání:

  • 1 PL olivového oleje
  • 50 g dýňových semínek

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
plech na pečení (30 x 40 cm)

Příprava:

Na přípravu pesta vložíme do mísy medvědí česnek, parmazán, ořechy, olej, šťávu a sůl a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme dohladka.
Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kypřicím práškem a solí. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi půl hodiny odpočinout. Poté těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme je prsty do oválu. Jednu část těsta potřeme pestem a naneseme rovnoměrně na půlky nakrájenou mozzarellu. Přiložíme druhou část těsta a po okrajích přitlačíme, aby nám náplň nevytékala. Chlebík přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch potřeme olejem a posypeme semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200-220 stupňů zhruba 40 minut.
 
TIP: Pesto můžete využít i na špagety nebo palačinky.

Tento recept se vám bude možná dnes také hodit:

Jarní vajíčková pomazánka
pomazanka.jpg (96 KB)

Reklama